VšZP sa dohodla s Nemocnicou Bory, preplatí hospitalizácie aj operácie

NETKY.SK • 8 August 2023, 10:44 • 2 min
VšZP sa dohodla s Nemocnicou Bory, preplatí hospitalizácie aj operácie

Bratislava 8. augusta (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a bratislavská Nemocnica Bory sa dohodli na zazmluvnení komplexnej zdravotnej starostlivosti. Od utorka tak poistencom preplatí hospitalizácie aj operácie. VšZP avizovala, že k zazmluvneniu urgentného príjmu pristúpi automaticky po splnení podmienok nemocnicou.

slovakia

left justify in out

"Od začiatku augusta majú poistenci VšZP v Nemocnici Bory k dispozícii plný rozsah zdravotnej starostlivosti vo všetkých ambulanciách a to vrátane stacionárov a operačných výkonov, ktoré sú poskytované v jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Postupné zazmluvňovanie zdravotnej starostlivosti bolo včera (7. 8.) ukončené, a to podpísaním dodatku o zazmluvnení ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorú môžu poistenci VšZP využívať od 8. augusta," priblížila manažérka oddelenia komunikácie poisťovne Eva Peterová.

 

Súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union zazmluvnili plný rozsah zdravotnej starostlivosti vrátane ústavnej ešte v marci.

 

 "Vítame, že Nemocnica Bory od dnešného dňa môže poskytovať lôžkovú zdravotnú starostlivosť aj pre poistencov VšZP. Je to výborná správa pre pacientov a súčasne aj našich zdravotníkov, ktorí nikdy nechceli deliť pacientov podľa zdravotných poisťovní," uviedol generálny riaditeľ nemocnice Ľuboš Lopatka. Súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union zazmluvnili plný rozsah zdravotnej starostlivosti vrátane ústavnej ešte v marci. 

V septembri plánuje nemocnica Penty spustiť urgentný príjem. Pripravuje sa na nápor 40-tisíc akútnych pacientov ročne. Ráta s tým, že mnohých bude treba hospitalizovať či operovať. Ak štátna poisťovňa dovtedy ústavnú zdravotnú starostlivosť nezazmluvní, urgentný príjem neotvoria.

„Bol by to tak náročný administratívno-byrokratický proces, že nakoniec by to bolo neúnosné tak pre nemocnicu, ale aj pre VšZP,“ podotkol hovorca siete nemocníc Svet Zdravia Tomáš Kráľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / VšZP, RTVS Foto: RTVS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies