Jeden z najväčších talentov domácej scény prehovoril: Keď chcete niekomu ubližovať, treba k tomu špecifický vzťah

NETKY.SK • 18 November 2023, 18:00 • 2 min
Jeden z najväčších talentov domácej scény prehovoril: Keď chcete niekomu ubližovať, treba k tomu špecifický vzťah

BRATISLAVA - Český MMA bojovník Adam Król sa vracia do boja. Po skvelom výkone na RFA 10 pred domácim publikom v Havířove sa ukáže aj 25. novembra na karte RFA 13 v Budapešti. Perla na Dunaji bude hostiť už druhý turnaj druhej najväčšej MMA organizácie v Česku a na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Špecifický vzťah k ubližovaniu

Bojové umenia nie sú pre každého. Zápasníci idú do zápasu s tým, že pokiaľ chcú byť v klietke úspešní, musia súperovi čo najviac ublížiť. Množstvo bojovníkov s tým však má psychický problém. „Moja priorita je MMA a v tom chcem dôjsť najďalej, kam to len pôjde. Napríklad UFC by ma určite neurazilo. Chcem byť najlepší na svete v mojej váhovke. Mám rád zápasenie a všetko okolo toho, trebárs tie posledné chvíle pred zápasom, kedy už viem, že o chvíľu na to vletím. Ten tlak na hrudi, ťažko sa dýcha, atmosféra či už ľudia fandia alebo bučia, stres, atď. Všetko toto mám rád od decka. Ak ale niekomu ubližujete, musíte mať  k tomu špecifický vzťah. To nie je len tak hocijaké bremeno, stojí za tým veľa úsilia a praxe,“ povedal Adam Król.

 

12-hodinové zmeny v práci

Na bojových umeniach má Król najradšej to, že v individuálnom športe vám žiadny spoluhráč zápas neprehrá. „Ja už od plienok som robil všetky možné športy, ale MMA ma uchvátilo tým, že keď sa zavrie klietka, si len ty a súper, takže ti to nikto iný nemôže pokaziť. Ak zápas prehrám, tak si za to môžem len ja sám a nikto iný. Vec druhá je, že ja som sa bol vždy či už v akomkoľvek krúžku alebo triede. Proste som chcel byť alfa a stále dokazovať svoje kvality. Teraz sa chcem zdokonaľovať a kosiť všetkých kvalitných borcov v mojej váhe, kde je to nabité. Pekne jeden po druhom a takto ja sa uspokojím, keď viem, že nie je nikto lepší ako ja, nech je to v čomkoľvek,“ prezradil Król svoje ambície.

Návrat do klietky

Teraz čaká Adama Króla súboj na karte RFA 13 v hlavnom meste Maďarska. „Celkovo som zvyknutý zápasiť v cudzine ako doma. Lepšie bude keď na mňa budú bučať predsa len na súpera bude vyvíjaný väčší tlak, keď bude domáci a určite nebude chcieť prehrať. O to viac ten zápas bude vyhrotený a atraktívnejší pre divákov. Samozrejme, idem tam vyhrať nie iba urobiť pekný zápas,“ povedal pred RFA 13 Adam Król. Duel prebehne 25. novembra. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies