Peter Sagan je už po menšej operácii kolena, odstúpenie z TdF bolo nutné!

NETKY.SK • 12 Júl 2021, 18:09 • 2 min
Peter Sagan je už po menšej operácii kolena, odstúpenie z TdF bolo nutné!

Po minulotýždňovom odstúpení slovenského cyklistu Petra Sagana (Bora-Hansgrohe) z prestížnych pretekov Tour de France podstúpil 31-ročný menší chirurgický zákrok v oblasti zraneného kolena. Trojnásobný svetový šampión o tom informoval na sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

Slovenský "Tourminátor" sa zranil pri páde v 3. etape podujatia, keď v záverečnom špurte doplatil na kolíziu s Calebom Ewanom.

 

 

 

 

Tour de France: Peter Sagan odstúpil z pretekov pre problémy s kolenom!

 

"Reťaz mi v kolene urobila hlbokú ranu, ktorú sa lekári snažili čo najviac vyčistiť, aby zabránili vzniku infekcie. Po niekoľkých dňoch sa však v kolene vyvinul zápal, infekcii nezabránila ani liečba antibiotikami," ozrejmil.

 

 

"Jedinou možnosťou bolo opustiť Tour de France a nechať si to chirurgicky vyčistiť. Našťastie šlo len o povrchovú infekciu a kolenný kĺb nebol poškodený."

 

Olympiáda ešte nie je stratená 
Peter Sagan by mal Slovensko reprezentovať na OH v japonskom Tokiu v pretekoch jednotlivcov s hromadným štartom. "Momentálne sa cítim dobre a o pár dní budem môcť opäť trénovať. Ak všetko dobre dopadne, už čoskoro som späť na bicykli," doplnil sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies