Policajný prezident Gašpar: So svedkom v prípade Čongrády už asi nebude možné spolupracovať

NETKY.SK • 9 December 2013, 12:36 • 2 min
Policajný prezident Gašpar: So svedkom v prípade Čongrády už asi nebude možné spolupracovať

BRATISLAVA - So svedkom, ktorý pôvodne usvedčoval obvinených v prípade vraždy údajného bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho, už pravdepodobne nebude možné spolupracovať. Naznačil to policajný prezident Tibor Gašpar. Voči pôvodne obvineným v tomto prípade bolo trestné stíhanie zastavené.

slovakia

left justify in out

"Je to na zamyslenie, do akej miery pojať dôveryhodnosť niektorých osôb tak, aby sme predčasne neobviňovali niektoré osoby. Stalo sa tak v dvoch prípadoch, zhodou okolností v oboch ide o svedka, ktorý do istej miery sa javil ako dôveryhodný. Dnes vieme, že s ním asi takto pracovať už nebude možné, aj keď treba povedať, že každý prípad je individuálny," povedal Gašpar. Poznamenal tiež, že nie každé obvinenie, musí skončiť podaním obžaloby. 

Ďalej uviedol, že ho vzniknutá situácia mrzí a tento svedok bude niesť trestnoprávnu zodpovednosť. "Rozhodne bude niesť zodpovednosť za svoje tvrdenia. Trestný zákon pozná trestné činy krivého obvinenia, krivej výpovede, ohovárania," dodal Gašpar. 

Polícia pôvodne obvinila z Čongrádyho vraždy Viliama Mišenku., Ľuboša Ferusa, Rolanda Zdichavského, Karola Mella a Štefana Borka Trestné stíhanie je voči nim už zastavené a obvinení boli štyria iní muži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies