Liga Majstrov ponúkne hneď v úvode atraktívne duely, na trávniku sa však neukáže viacero hviezd

NETKY.SK • 17 September 2019, 13:13 • 2 min
Liga Majstrov ponúkne hneď v úvode atraktívne duely, na trávniku sa však neukáže viacero hviezd

BRATISLAVA - Po dnešnom štarte skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2019/2020 v základných skupinách E až H vstúpia zajtrajšími zápasmi do hlavnej časti súťaže aj tímy v skupinách A až D. Šlágrom programu bude jednoznačne súboj A-skupiny, v ktorom úradujúci francúzsky majster PSG privíta rekordného 13-násobného európskeho šampióna Real Madrid.

slovakia

left justify in out

V Parku princov nebude môcť tréner PSG Thomas Tuchel počítať s viacerými oporami. Brazílčan Neymar síce zažil vo víkendovom 5. kole Ligue 1 vydarený návrat do zostavy parížskeho klubu, keď efektným gólom v nadstavenom čase rozhodol o výhre nad Racingom Štrasburg (1:0), v LM však nebude môcť štartovať pre trojzápasový trest za urážky na adresu videorozhodcov. Dištanc mu bol udelený po prehre v odvetnom osemfinálovom zápase LM 2018/2019 proti Manchestru United.

 

img

 

Zotaviť sa nestihli ani Kylian Mbappe a Edinson Cavani. Uruguajského útočníka trápi zranený bedrový kĺb a Mbappe má problémy so stehenným svalom. Tuchelovi budú okrem toho chýbať aj zranení Julian Draxler, Thilo Kehrer a Colin Dagba, šancu by tak v útoku mohol dostať Argentínčan Marco Icardi, nová posila Parížanov, ktorá prišla do metropoly Francúzska na hosťovanie len prednedávnom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽️🔴🔵

Príspevok, ktorý zdieľa Μαυʀɸ Iϲαʀδι (@mauroicardi),

 

Absencie hlási bohužiaľ aj kráľovský Real Madrid. V Paríži už s určitosťou nenastúpia brazílsky obranca Marcelo, ktorý si zranil krčnú chrbticu, netrénovali ani Luka Modrič (slabiny), Isco (svalové zranenie) či Marco Asensio (koleno). Do tréningu sa už po problémoch s lýtkovým svalom zapojil kapitán Sergio Ramos, no ten nebude môcť proti PSG nastúpiť pre kartový trest. Real sa na LM naladil víťazstvom 3:2 nad Levante v španielskej La Lige, v zápase si odkrútil ligovú premiéru v drese madridského veľkoklubu Belgičan Eden Hazard. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you! Gracias! Merci! 👏🏼 #halamadrid

Príspevok, ktorý zdieľa Eden Hazard (@hazardeden_10),

 

Favoritmi na postup zo skupiny však budú tradiční účastníci hlavnej fázy Šachtar Doneck a Manchester City, ktorí sa stretnú v stredu vo vzájomnom dueli v Charkove. Anglickému majstrovi budú pre zranenia chýbať Leroy Sane a Aymeric Laporte, otázny je štart Benjamina Mendyho. Mužstvá sa stretli v základnej skupine už vlani, "Citizens" v dvojzápase nedostali ani gól, zato ukrajinskému klubu nadelili dokopy 9. 

 

img

 

D-skupina odštartuje trhákom hneď na úvod, a to súbojom medzi Atleticom Madrid a Juventusom Turín. Atletico má súperovi čo oplácať. Vlani ho Juventus vyradil v osemfinále, z takmer už istého postupu. "Juve" doma dokázali zmazať dvojgólové manko z prvého stretnutia a v odvete vyhral 3:0 vďaka 3 gólom Cristiana Ronalda. 

 

 

1. kolo skupinovej fázy LM 2019/2020:

 

A-skupina:

18.55 FC Bruggy - Galatasaray Istanbul /rozhoduje: Slavko Vinčič (Slovin.)/

21.00 Paríž Saint-Germain - Real Madrid /Anthony Taylor (Angl.)/

 

B-skupina:

18.55 Olympiakos Pireus - Tottenham Hotspur /Gianluca Rocchi (Tal.)/

21.00 Bayern Mníchov - CZ Belehrad /Bobby Madden (Škót.)/

 

C-skupina:

21.00 Šachtar Doneck - Manchester City /Artur Soares Dias (Portug.)/

21.00 Dinamo Záhreb - Atalanta Bergamo /Jesus Gil Manzano (Šp.)/

 

D-skupina:

21.00 Atletico Madrid - Juventus Turín /Danny Makkelie (Hol.)/

21.00 Bayer Leverkusen - Lokomotiv Moskva /Pawel Raczkowski (Poľ.)/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies