V niektorých častiach Slovenska treba rátať so záplavami

NETKY.SK • 12 November 2019, 20:35 • 2 min
V niektorých častiach Slovenska treba rátať so záplavami

BRTISLAVA - V okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín, Zvolen, Detva, Banská Bystrica, Brezno, Poltár, Poprad, Kežmarok, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica a Levoča hrozí povodeň z trvalého dažďa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Pre okresy na severe Slovenska platí výstraha do stredy (13. 11.) do 14.00 h, pre ostatné do štvrtka (14. 11.) do 14.00 h. SHMÚ neodporúča využívať vodné toky v postihnutých okresoch na rekreačnú plavbu. Pri výstrahe prvého stupňa môžu povodne spôsobiť malé nebezpečenstvo a škody na majetku menšieho rozsahu, pripomínajú meteorológovia. Prechádzky v lese sa pri intenzívnom daždi taktiež neodporúčajú. 

 

img

 

Pre Banskobystrický, Košický, Prešovský a Žilinský kraj je vyhlásený na stredu druhý stupeň výstrahy pred intenzívnym dažďom až do polnoci.

 

img

 

Výstrahu prvého stupňa vydali meteorológovia pred dažďom v Nitrianskom, Trenčianskom, Trnavskom a Bratislavskom kraji.

Pre Košický kraj je vydaná výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách. Výstrahu prvého stupňa pred vetrom vydalo SHMÚ pre Žilinský a Prešovský kraj.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona