POLEMIKA: Pellegrini nebude diskutovať s Korčokom o Trestnom zákone. Harabin chce duel podstúpiť! (+VIDEO)

NETKY.SK • 6 Február 2024, 10:46 • 2 min
POLEMIKA: Pellegrini nebude diskutovať s Korčokom o Trestnom zákone. Harabin chce duel podstúpiť! (+VIDEO)

Prezidentský kandidát Ivan Korčok vyzval minuý týždeň Petra Pellegriniho (Hlas-SD) na diskusiu o novele Trestného zákona. Predseda NR SR návrh odmietol, no záujem o diskusiu prejavil Štefan Harabin, ktorý je podľa januárových prieskumov agentúr Focus, AKO a NMS na treťom mieste.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že je veľmi dôležité, aby sme viedli takúto osobitnú diskusiu k zmenám v Trestnom zákone. Tie zmeny sú veľmi vážne a myslím si, že verejnosť by mala poznať názory a postoje, ktoré chceme v tejto téme obhájiť," vysvetlil Ivan Korčok.

Predseda NR SR Peter Pellegrini ponuku na diskusia s takýmto obsahom odmietol. "Peter Pellegrini je presvedčený, že skutočné problémy ľudí sú úplne iné ako nekonečná debata o jednom zákone, a to pomoc štátu ľuďom, dôstojný život každého človeka a vnesenie pokoja do slovenskej spoločnosti," uviedol predseda NR SR cez hovorkyňu Hlasu-SD Patríciu Medveď Macíkovú.

Túto výmenu názorov komentoval i prezidentský kandidát Štefan Harabin: „Pellegrini, ekonóm, duel odmietol pre konfrontáciu  s opozičnou demagógiou, počas ktorej by asi nevedel argumentovať, ale ja ako trestný sudca bez problémov duel s ním podstúpim.

Harabin vo svojom včera zverejnenom videu vyzval Korčoka k debate, kde chce uviesť  tému na správnu mieru.  „Vyzývam vás na súboj myšlienok v právnej oblasti. Keďže viem, že nie ste vyzbrojený, tak si môžete pribrať aj odborníka z progresívneho tábora.“


„Pre dobrú vec som ochotní ísť i do mainstreamovej dezinfo-žumpy, aj keď neverím, že by ste boli ochotný podstúpiť súboj práve pred zrakmi tých mainstreamových divákov, ktorí vami ohlúpnutí protestujú za vyššie trestné sadzby, za zotrvanie trestne stíhaných policajtov na NAKE, za nezákonne väzby, či za zotrvanie kriminálnika na čele špeciálnej prokuratúry. Ale ako hovoríte, kto iní ako zločinci by nižšie tresty potrebovali,“ dodáva Štefan Harabin vo svojom videu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. (www.harabin2024.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies