Donaldovi Trumpovi ukryli status na Twitteri, hovoril v ňom, že demokrati chcú ukradnúť voľby

NETKY.SK • 4 November 2020, 07:40 • 2 min
Donaldovi Trumpovi ukryli status na Twitteri, hovoril v ňom, že demokrati chcú ukradnúť voľby

Trump vyhral aj v nečakaných štátoch. Ukázalo sa, že Trump mal mnohých skrytých voličov, ktorí sa v predvolebných prieskumoch báli prezradiť, koho v skutočnosti budú voliť.

slovakia

left justify in out

Úradujúci prezident obvinil demokratov, že voľby chcú ukradnúť. Twitter s takýmto obsahom vydržal na Trumpovom účte len pár minút, následne ho Twitter ukryl, keďže ho považoval za zavádzajúci. Zatiaľ sa aj v ďalších štátoch americkej federácie spočítavajú hlasy. V Severnej Karolíne tesne vedie Donald Trump. Vyhrá zrejme aj vo Wiskonsine a Michigane.

 

 

„Víťazstvo je ľahké, ale prehru by som niesol ťažšie,“ povedal Trump v jednom z príhovorov tesne po skončení volieb.

 

Joe Biden má podľa prognóz agentúry AP aj víťazstvo na Havaji a v Minnesote. Súčasný šéf Bieleho domu Donald Trump mal uspieť v Ohiu, Iowe a Montane. Bideno získal vďaka tomu 14 hlasov voliteľov, Trumpovi pripadlo 27.

 


Niekdajší viceprezident dosiaľ získal 223 voliteľov, jeho republikánsky oponent 145. Prezidentské voľby vyhráva kandidát s najmenej 270 hlasmi zo Zboru voliteľov. Spolu má tento zbor 538 členov zastupujúcich jednotlivé štáty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies