Minister Juraj Blanár: Ľudské práva nie sú len slová na papieri, sú základom mieru

NETKY.SK • 10 December 2023, 11:10 • 2 min
Minister Juraj Blanár: Ľudské práva nie sú len slová na papieri, sú základom mieru

Desiaty december si každoročne pripomíname ako Deň ľudských práv.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár uviedol 10. decembra 2023 pri príležitosti Dňa ľudských práv, že je kolektívnou povinnosťou svetovej spoločnosti presadzovať ľudské práva každého človeka na svete.

„Ľudské práva nie sú len slová na papieri, sú základom mieru a cestou k spravodlivejšej, rovnocennejšej a inkluzívnejšej spoločnosti pre dnešok, zajtrajšok a budúce generácie. Ich rešpektovanie, ochrana a napĺňanie sú nevyhnutné pre podporu spravodlivosti, zodpovednosti a pre ukončenie beztrestnosti,“ zdôraznil minister Blanár.

Valné zhromaždenie OSN prijalo pred 75 rokmi Všeobecnú deklaráciu ľudských práv, ktoré tak po prvý raz získali definíciu a aplikovateľnosť na každého kdekoľvek vo svete. Tento dokument položil základ pre globálny systém ľudských práv.

Slovenská republika sa od svojho vzniku aktívne zasadzuje za napĺňanie princípov ochrany a podpory ľudských práv doma i vo svete. Viac informácií o téme ľudských práv nájdete na webe rezortu diplomacie SR.

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Minister Juraj Blanár. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies