Liverpool sa z titulu v Premier League môže tešiť už dnes, pomohla by mu k tomu Chelsea

NETKY.SK • 25 Jún 2020, 10:50 • 2 min
Liverpool sa z titulu v Premier League môže tešiť už dnes, pomohla by mu k tomu Chelsea

LIVERPOOL - Fanúšikovia Liverpoolu sa môžu už dnes dočkať osláv majstrovského titulu v anglickej najvyššej futbalovej súťaži po tridsiatich rokoch. Stačí im, ak druhý tím tabuľky Premier League Manchester City nedokáže zdolať londýnsku Chelsea na jej ihrisku na Stamford Bridge.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ ako hodinky 

V stredu v zápase 31. kola "The Reds" nezaváhali a poradili si s tímom Crystal Palace 4:0. Do streleckej listiny sa zapísali Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah, Fabinho a Sadio Mane. "Dnes večer sme spravili veľký krok, to je zreteľné. Lenže stále musíme odohrať ešte sedem zápasov. Ak budeme v nich hrať tak ako dnes, nebude pekné proti nám nastúpiť," vyjadril spokojnosť tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

 

 

City sa zameriava na FA Cup 

Tréner ešte stále úradujúceho majstra Manchestru City Pep Guardiola v stredu vyhlásil, že nedeľňajší duel štvrťfinále FA Cupu je pre jeho mužstvo dôležitejší, ako odkladať oslavy Liverpoolu, no nemecký kouč jeho slová považuje za blafovanie. "Pep by mal hrať poker. Jeho tím teraz hrá neuveriteľne, brilantne. Nás tím je odlišný a tak to má byť. Sú rôzne spôsoby, ako hrať futbal a ja mám rád oba." Ak by boli slová Guardiolu pravdivé, hralo by to do kariet londýnskej Chelsea, ktorá bojuje o konečné tretie miesto v tabuľke s Leicesterom.

 

img

 

Naplno až do konca sezóny 

"The Citizens" pred dvoma rokmi prekonali rekord modernej Premier League, keď vybojovali titul vďaka zisku 100 bodov. Liverpool stále môže mať na svojom konte až 107. "Veľa z nás si pozrie dnešný duel, no bez veľkého nadšenia. Musíme sa pripraviť na budúcotýždňový zápas bez ohľadu na to, ako to dopadne. Ešte máme pred sebou sedem zápasov a pokúsime sa v nich získať 21 bodov," deklaroval stoický postoj v predvečer veľkého úspechu Liverpoolu obranca Trent Alexander-Arnold.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Liverpool Football Club (@liverpoolfc),

 

Jediné, čo utlmuje nadšenie v radoch klubu z Merseyside je fakt, že oslavy titulu sa nebudú môcť konať na zaplnenom štadióne. Tréner Klopp však poukázal na fakt, že hráči aj v zápase proti Crystal Palace odovzdali maximum aj pred prázdnymi tribúnami. "Nemyslím si, že by dnešný zápas mohol byť lepší. Moji chlapci hrali, ako by tu všetci boli," podotkol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona