Podozrivý z útokov v Bostone je pri vedomí a komunikuje

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 10:18 • 2 min
Podozrivý z útokov v Bostone je pri vedomí a komunikuje

BOSTON – Údajný spolupáchateľ bombových útokov v Bostone je pri vedomí a komunikuje prostredníctvom písania. Informujú o tom viaceré americké médiá.

slovakia

left justify in out

Džochar Carnajev, ktorého v nemocnici liečia z vážnych zranení, ktoré utrpel počas naháňačky s políciou, je hlavným podozrivým z minulotýždňového dvojitého útoku. 

Výbuchy počas bostonského maratónu si vyžiadali troch mŕtvych a okolo 180 zranených. Druhým podozrivým je jeho brat, ktorý pátraciu operáciu bezpečnostných síl neprežil.

Stanica NBC News citujúca federálne úrady informuje, že napriek zraneniu hrdla, ktoré mu bráni v rozprávaní, začína 19-ročný Džochar odpovedať na otázky vyšetrovateľov. Podľa ABC News odpovedá „sporadicky“ prostredníctvom písania, pričom vyšetrovatelia sa pýtajú na potenciálnych spolupáchateľov a nevybuchnuté bomby. USA Today rovnako cituje úradníkov a uvádza, že je pri vedomí a odpisuje na otázky. Portál dodáva, že vyšetrovatelia preverujú, či si zranenie hrdla nespôsobil sám. V nedeľu bostonská polícia oznámila, že Carnajev je vo “vážnom, avšak stabilizovanom stave“

V nedeľňajšom rozhovore pre spravodajskú stanicu CBS News šéf bostonskej polície Ed Davis povedal, že dvaja bratia čečenského pôvodu pravdepodobne plánovali aj ďalšie útoky. Svoje domnienky opiera o fakt, že Džochar a jeho 26-ročný brat Tamerlan na policajtov počas naháňačky hádzali podomácky vyrobené bomby a granáty. "Máme dôvod si myslieť... že sa chystali útočiť na ďalších ľudí," vyhlásil Davis. Ako však dodal, vyšetrovanie je stále len v počiatočnej fáze.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies