SaS žiada mimoriadny zdravotnícky výbor k plánu obnovy a Rázsochám

NETKY.SK • 11 Apríl 2023, 16:45 • 2 min
SaS žiada mimoriadny zdravotnícky výbor k plánu obnovy a Rázsochám

BRATISLAVA - SaS žiada mimoriadne rokovanie Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo. Témou má byť rozdelenie finančných prostriedkov z Plánu obnovy a odolnosti pre nemocnice i stav napĺňania hlavných míľnikov projektu nemocnice Rázsochy.

slovakia

left justify in out

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada mimoriadne rokovanie Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo. Témou by malo byť rozdelenie finančných prostriedkov z Plánu obnovy a odolnosti pre nemocnice i stav napĺňania hlavných míľnikov projektu nemocnice Rázsochy.

 

Poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková upozorňuje na ohrozenie financií v súvislosti s výstavbou bratislavskej nemocnice Rázsochy. Dočasne poverenej vláde vyčíta "váhavosť" v otázke financovania modernizácie slovenského zdravotníctva. "Vo vzduchu už dlhšie visí podozrenie, že sa míľniky Plánu obnovy a odolnosti v prípade nemocnice Rázsochy nestihnú, keďže v mnohých oblastiach už dnes meškajú. Nepomáha ani krízové riadenie zo strany Národnej implementačnej a koordinačnej autority (NIKA)," tvrdí Bittó Cigániková. Skonštatovala, že rezort zdravotníctva už vyše mesiaca audituje výsledky súťaže veľkých infraštruktúrnych projektov z plánu obnovy vyhlásených ešte začiatkom marca. "Štát mešká už rok a pol v rozdelení celého balíka peňazí a zároveň nepochopiteľne dlho trvá audit, ktorý nariadil Eduard Heger, pričom každú chvíľu sľubuje zverejniť jeho výsledky. Prijímatelia majú menej ako rok na prípravu projektu a realizáciu verejného obstarávania. Míľnik 1Q24 sa tak stáva nerealizovateľným," vyhlásila. SaS dodala, že pod návrh na zvolanie výboru sa podpísali aj Zuzana Šebová (Sme rodina), Richard Raši (Hlas-SD) a Tomáš Lehotský (SaS). Na zasadnutí očakáva aj účasť zodpovedných členov vlády a ďalších.

 

img

skelet nemocnice Rázsochy, ktorý je už v súčasnosti zbúraný



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies