Povolenie na prevádzku má deväť prírodných a 151 umelých kúpalísk

NETKY.SK • 9 Júl 2023, 09:00 • 2 min
Povolenie na prevádzku má deväť prírodných a 151 umelých kúpalísk

Bratislava - Na konci 27. týždňa malo povolenie na prevádzku deväť prírodných kúpalísk a 151 umelých kúpalísk. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva SR.

slovakia

left justify in out

"Z dôvodu prekročenia zdravotne významného mikrobiologického ukazovateľa je voda na kúpanie nevyhovujúca a neodporúča sa kúpanie vo vodnej nádrži Brezová pod Bradlom," uviedli hygienici. Rovnaké odporúčanie platí aj pre vodnú plochu Gazarka Šaštín-Stráže, kde zistili premnoženie cyanobaktérií a nevyhovujúcu biologickú kvalitu vody na kúpanie.
V budúcom týždni má ÚVZ plánované odbery na ďalších lokalitách, napríklad v Bratislavskom kraji či v okrese Dolný Kubín. Nevyhovujúcu kvalitu vody zistili aj v bazénoch na kúpaliskách Letný areál Aquaruthenia Svidník a termálne kúpalisko Štrand Emila Tatárika Nové Zámky. "Prevádzkovatelia prijali opatrenia na obnovenie kvality vody v bazénoch, ich účinnosť bude overená kontrolnými vzorkami," poukázalo ÚVZ.
V Aquatic Sphere Šamorín zistili výskyt zelených rias na stenách vnútorného detského bazéna. Prevádzkovateľ podľa hygienikov pristúpil k realizácii opatrení na odstránenie nedostatkov.
Počas tohtoročnej kúpacej sezóny nebude na kúpanie využívaná vodná nádrž Ružiná z dôvodu napúšťania vodnej nádrže a vodná nádrž Opatová z dôvodu vypustenia vody z nádrže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies