Podľa ľudí je najobjektívnejšia v spravodajstve TV Markíza

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 14:17 • 2 min
Podľa ľudí je najobjektívnejšia v spravodajstve TV Markíza

BRATISLAVA - Naobjektívnejšie spravodajstvo má spomedzi televíznych staníc komerčná TV Markíza. Myslí si to takmer tretina (28,9 percenta) opýtaných v prieskume, ktorý uskutočnila spoločnosť Median SK na vzorke 2194 ľudí vo veku 14 až 79 rokov. Odpovede zbierala od 7. januára do konca marca. Markíza viedla v prieskumoch Medianu aj po minulé roky.

slovakia

left justify in out

Na otázku spoločnosti "Ktorá televízia má podľa vás najobjektívnejšie spravodajstvo" 21,4 percenta opýtaných si zvolilo TV Joj. Ďalších 16,2 percenta sa priklonilo k spravodajskej TA3 a až štvrtá najobjektívnejšia sa stala verejnoprávna RTVS, na ktorú si v prieskume spomenulo 15,8 percenta respondentov. Inú televíziu uviedlo 4,3 percenta opýtaných. Každý respondent mohol určiť len jednu televíziu, pričom 13,4 percenta respondentov sa k otázke nevedelo vyjadriť.

Terénny zber dát prebiehal náhodným kvótnym výberom v kombinácii s náhodnou prechádzkou. Respondenti odpovedali cez osobné rozhovory či samostatne vypĺňali webdotazník.
Informoval o tom riaditeľ spoločnosti Median SK Jindřich Bardon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies