Štvrtý ročník súťaže Susedia, na ktorých sme nezabudli, má tému Konšpirácie – holokaust – súčasnosť

NETKY.SK • 25 Január 2019, 14:51 • 2 min
Štvrtý ročník súťaže Susedia, na ktorých sme nezabudli, má tému Konšpirácie – holokaust – súčasnosť

BRATISLAVA - Pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu Prípravný výbor iniciatívy Čítanie mien obetí holokaustu, ICEJ Slovensko (Medzinárodné kresťanské veľvyslanectvo Jeruzalem) a Dokumentačné stredisko holokaustu (DSH) vyhlasuje už 4. ročník študentskej súťaže Susedia, na ktorých sme nezabudli.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Michala Lônčíková z Dokumentačného strediska holokaustu, tento rok budú študenti písať na tému Konšpirácie – holokaust – súčasnosť. Ambíciou súťaže je podpora záujmu mladých ľudí o moderné dejiny vlastného štátu a posilňovanie ich kritického myslenia, formovanie ich postojov k histórii Slovenska, k problematike ľudských práv v minulosti a súčasnosti.


Do súťaže sa môžu zapojiť študenti od 14 do 19 rokov a ako uviedla Lônčíková v tlačovej správe, tento rok uvítajú súťažné práce v rozsahu do 9 000 znakov (päť normostrán). Podpísanú súťažnú esej so svojou poštovou adresou, e-mailom a telefónnym číslom v elektronickej verzii má autor poslať najneskôr do 30. júna na e-mailovú adresu: loncikova@dsh.sk.

 

img


Hodnotiaca komisia bude zložená zo zástupcov Dokumentačného strediska holokaustu, ICEJ Slovensko, Židovskej náboženskej obce v Bratislave a iných odborníkov zaoberajúcich sa dejinami Židov na Slovensku a témou holokaustu. Ocenené budú tri najlepšie súťažné príspevky. Autori víťazných prác budú pozvaní a vyhlásení na pietnom akte Čítania mien obetí holokaustu, ktorý sa pravidelne organizuje v Bratislave vždy začiatkom septembra pri príležitosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia.

Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu vyhlásilo Valné zhromaždenia OSN 1. novembra 2005 na počesť oslobodenia najväčšieho nacistického vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau (Osvienčim) v roku 1945. Svet si v tento deň pripomína utrpenie šiestich miliónov Židov, ktorí boli obeťami holokaustu počas druhej svetovej vojny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies