EXKLUZÍVNE: Attila Végh, národný hrdina pre celé Slovensko!!

NETKY.SK • 10 November 2019, 09:30 • 2 min
EXKLUZÍVNE: Attila Végh, národný hrdina pre celé Slovensko!!

PRAHA - Jedenásť-zápasová víťazná šnúra je na konci! Slovenský zápasník Attila Végh ukončil na galavečeri zmiešaných bojových umení (MMA) organizácie Oktagon v pražskej O2 aréne Karlosa Vémolu už v prvom kole.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný rodák z Gabčíkova predviedol životnú formu. Od začiatku dlho očakávaného súboja svojim pohybom a rýchlosťou diktoval tempo zápasu. Už v úvodnej minúte zasadil bývalý šampión poloťažkej váhy organizácie Bellator presný pravý hák, ktorý Vémolom otriasol. Od tohto momentu zneutralizoval "Terminátorove" pokusy o nebezpečné takedowny a po dvoch minútach súpera ukončil. Z obrannej pozície opäť úderom pravej ruky Vémolu poslal nekompromisne k zemi, čo prinútilo arbitra Pavla Touša súboj zastaviť. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Není potřeba slov. 🇸🇰 @veghattila a #ZapasStoleti 🔥

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma),

 

Po ťažkej prehre s Američanom Virgilom Zwickerom tak Végh naskočil na víťaznú vlnu. Na prestížny duel s Vémolom podľa svojich slov tvrdo trénoval a obmedzil množstvo svojich ďalších aktivít. "Nemal som už v sebe ten potrebný oheň. Na zápas proti Virgilovi som bol pripravený, no nevyšlo to a trápil som sa. Prijal som ponuku na súboj s Karlosom a začal som znovu tvrdo trénovať," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii Végh. 

 

Podpora a pozdrav od legendy Tysona Furyho

Zápas storočia sledovalo nielen celé Česko a Slovensko, ale aj každý kto tento šport miluje. Prekvapením bolo, keď na sociálnej sieti Instagram pozdravil fanúšikov Tyson Fury. Ten zaželal Karlosovi aj Atiilovi veľa úspechov. Tyson Fury sa stretol s nimi aj osobne, keď bol na návšteve v Prahe. Čiže oboch veľmi dobre pozná. Práve na jeho galavečeri v Prahe sa stretli obaja bojovníci zoči voči sebe.

 

img

imgimg

Oheň do zápasu vlieval najmä Vémola svojimi presvedčivými vyjadreniami o víťazstve. Na základe svojich predzápasových slov, v ktorých si nepripúšťal možnosť prehry "Pumuklimu" prinavrátil potrebné sebavedomie. "Karlos ten zápas jednoznačne vyhajpoval, no teraz už dorozprával. Ja nie som ten, čo by robil trash-talky. Mal som už aj horších súperov, a nereagoval som na ich provokatívne správanie. Robil to však dobre, aj vďaka Karlosovi je u nás MMA tam, kde je," dodal na záver víťaz "zápasu storočia."  Rodák z Gabčíkova si výhrou vypýtal šancu o možnosť titulového zápasu. Po triumfe nad Emanuelom Newtonom z roku 2012 by tak znovu mohol zdvihnúť opasok pre šampióna. 

 

 

V hlavnom predzápase večera obhájil svoj titul Michal Martínek. Vyzývateľa a bývalého bojovníka najprestížnejšej organizácie sveta UFC ukončil taktiež už v prvom kole. Martínek úderom prednej ľavej ruky trafil Peštu hneď po pár sekundách. Od toho momentu držal stred Oktagonu a stupňoval tlak na súpera. Necelé tri minúty od úvodu súboja obhajca titulu tvrdo trafil Peštu, čím mu zlomil sanku. Arbiter súboj následne ukončil a tak sa Martínek tešil zo svojej úspešnej premiérovej obhajoby. "Bol som skvele pripravený. Už od prvého presného úderu som cítil, že som ho pravdepodobne zranil. Bol som outsider, no ničoho som sa nebál," povedal Martínek.

 

img

 

Medzi hlavné prekvapenia turnaja patrí prehra Gábora Borároša. Tomu Brazílčan Kaiko Brito naskočeným kolenom spôsobil vážnu otvorenú ranu nad okom. Následne rozhodca stopol súboj a 22-ročný zápasník si pripísal už 13. výhru v kariére. 

 

 

Oktagon 15 - sumáre
Hlavná karta:
Attila Végh - Karlos Vémola (Végh, 1. kolo KO)  
Michal Martínek - Viktor Pešta (Martínek 1. kolo, TKO)
Gábor Borároš - Kaik Brito (Brito, 1. kolo TKO) 
Robert Bryczek - Leandro Silva (Silva, na body)
Peter Benko - Jakub Štáfek (Štáfek, 1. kolo KO)
Prelims:
Miloš Petrášek - Joachim Andersen (Andersen, na body)  
Mateusz Legierski - Jakub Bahník (Legierski, 1. kolo TKO)  
Jakub Bele - David Hošek (Hošek, 1. kolo TKO)
Vojto Barborík - Saša Belov  (Barborík, 1. kolo submission) 
Lucia Krajčovič - Barbora Cypriánová (Krajčovič, 1. kolo TKO)  
Pavel Salčák - Simon Michálek (Salčák, 1. kolo TKO)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona