Počet obetí po následku výbuchu v mešite stúpa

NETKY.SK • 6 September 2020, 10:47 • 2 min
Počet obetí po následku výbuchu v mešite stúpa

DHÁKA - Počet obetí výbuchu plynu a následného požiaru v mešite neďaleko bangladéšskeho hlavného mesta Dháka stúpol na 20, informovala agentúra DPA, s odvolaním sa na políciu a lekárov.

slovakia

left justify in out

Pravdepodobnou príčinou explózie bola podľa vyšetrovateľov iskra z klimatizácie, ktorá sa zapla po predchádzajúcom prerušení dodávky elektrickej energie.

 

K explózii prišlo v piatok podvečer v okrese Nárájangandži. Plyn sa nahromadil v mešite, na ktorej boli zatvorené okná i dvere.

Podľa polície utrpelo zranenia najmenej 45 ľudí.

 

 

Celkovo 37 ľudí v ohrození života bezprostredne po výbuchu previezli do špecializovanej nemocnice v Dháke. Všetci zranení utrpeli popáleniny na 70-80 percentách tela, povedal hovorca nemocnice.

 

V Bangladéši počas stavebných prác často prichádza k porušovaniu bezpečnostných predpisov, preto tento výbuch nie je ojedinelým prípadom.

 

 

Vlani vo februári z tohto dôvodu v historickej časti Dháky zahynulo 78 ľudí. O mesiac neskôr si požiar v kancelárskej budove v hlavnom meste vyžiadal 25 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona