Počas letu zomrel pilot, 80-ročná manželka dokázala s lietadlom pristáť

NETKY.SK • 4 Apríl 2012, 07:26 • 2 min
Počas letu zomrel pilot, 80-ročná manželka dokázala s lietadlom pristáť

Počas letu zomrel pilot, 80-ročná manželka dokázala s lietadlom pristáť - Doprava Obdivuhodnú chladnokrvnosť preukázala 80-ročná žena v americkom štáte Wisconsin, keď jej manžel počas pilotovania malého lietadla stratil vedomie. ena prevzala riadenie a na

slovakia

left justify in out

img

Obdivuhodnú chladnokrvnosť preukázala 80-ročná žena v americkom štáte Wisconsin, keď jej manžel počas pilotovania malého lietadla stratil vedomie. Žena prevzala riadenie a napriek nebezpečne malému množstvu paliva dokázala s dvojmotorovým strojom Cessna pristáť.
      Helen Collinsová mala síce pred rokmi letový výcvik, nepoznala však riadenie daného typu lietadla, keď jej manžel v pondelok počas letu nečakane omdlel. 
      Z malého letiska Cherryland následne vzlietol do vzduchu voľný pilot, aby Collinsovej cez rádio radil a pomáhal pristáť.
      Žena mala vzhľadom na malé množstvo paliva posledný pokus pristáť na letiskovej dráhe. "Hlásila, že jeden z motorov sa pri tom poslednom pokuse zadrhával. Všetci sme ju sledovali a vedeli, že to musí dokázať," uviedol dnes riaditeľ letiska Keith Kasbohm.
      Collinsovú opísal ako "pokojnú a rozvážnu". Žena s lietadlom urobila tvrdé pristátie a prešla zhruba 330 metrov, kým zastala.
      Po prevoze do nemocnice jej 81-ročného manžela vyhlásili za mŕtveho, uviedla agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies