Niekoľkým poslancom sa vyhrážali smrťou. Dôvod bol rovnaký

NETKY.SK • 4 Január 2022, 06:06 • 2 min
Niekoľkým poslancom sa vyhrážali smrťou. Dôvod bol rovnaký

PARÍŽ - Viacero poslancov francúzskeho parlamentu uviedlo, že sa im vyhrážali smrťou za to, že podporujú návrh zákona, ktorý nezaočkovaným osobám zabráni vo vstupe na väčšinu verejných podujatí.

slovakia

left justify in out

Francúzska vláda sa usiluje dosiahnuť schválenie zákona, na základe ktorého by sa ľudia pri vstupe do väčšiny verejných zariadení, vrátane reštaurácii, kín či do prostriedkov verejnej dopravy museli preukázať potvrdením o očkovaní, píše agentúra Reuters. Negatívny výsledok testu už na vstup stačiť nebude. Zákon by mal vstúpiť do platnosti v polovici januára, po schválení parlamentom. Hlasovanie sa má uskutočniť začiatkom tohto týždňa. Návrh legislatívy však rozhneval odporcov očkovania, píše BBC.

 

img

Olivier Véran.

 

Poslankyňa zo skupiny Konať (Agir) v nedeľu na Twitteri oznámila, že dostala e-mail obsahujúci vyhrážky smrťou v prípade, že návrh v hlasovaní podporí. Poslankyňa podľa svojich vyjadrení tieto vyhrážky nahlásila polícii. Zavedenie potvrdení o očkovaní plánuje v hlasovaní podporiť aj naďalej, píše BBC. Vyhrážky smrťou hlásili aj ďalší poslanci.

 

Prečítajte si tiež: Požiar zničil rokovaciu sálu parlamentu

 

Francúzsky minister zdravotníctva Olivier Véran v pondelok kritizoval takéto správanie a označil to za sebeckosť zo strany odporcov očkovania. Minister vnútra Gérald Darmanin minulý týždeň povedal, že polícia pred hlasovaním posilní ochranu volených zástupcov.

 

Kritici obviňujú vládu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, že zavádzaním pravidiel proti šíreniu koronavírusu porušuje občianske slobody, píše BBC. V krajine sa proti týmto vládnym opatreniam pravidelne konajú protesty.

 

img

 

Vo Francúzsku je v súčasnosti pri vstupe na mnohé verejné podujatia potrebné predložiť potvrdenie o očkovaní alebo negatívny test. Vláda sa však v reakcii na prudký nárast nových prípadov rozhodla, že negatívny test už na vstup stačiť nebude, píše BBC.

 

Možno vás zaujme: Austrália otvára ekonomiku aj napriek rekordným počtom nakazených

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies