REPORTÁŽ: Prezidentka podporuje zmeny pri voľbe generálneho prokurátora

NETKY.SK • 18 Jún 2019, 13:16 • 2 min
REPORTÁŽ: Prezidentka podporuje zmeny pri voľbe generálneho prokurátora

BRATISLAVA - Nová prezidentka SR Zuzana Čaputová je názoru, aby sa do návrhu kandidátov pri voľbe generálneho prokurátora zapájali nielen poslanci parlamentu. Vyjadrila sa tak počas dnešného stretnutia s premiérom Petrom Pellegrinim, ktorý jej návrh údjne tiež podporuje.

slovakia

left justify in out

Rozšíreniu návrhového opatrenia vyjadril podporu aj predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). "Ďalšie, ambicióznejšie zmeny prokuratúry budeme komunikovať pri ďalších stretnutiach," prisľúbila.

 

Premiér tiež po stretnutí potvrdil svoje stanovisko, že voľba ústavných sudcov už trvá príliš dlho. "Túto ságu voľby ústavných sudcov treba čo najskôr ukončiť. Treba sfunkčniť ústavný súd tak, ako sa to patrí a tak, ako to má v zmysle ústavy byť," deklaroval.

 

img

 

Poslanci majú kandidátov na ústavných sudcov voliť vo štvrtok 20. júna. Podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica však nemajú dôvod voliť skôr, ako prezidentka vymenuje troch sudcov z doposiaľ zvolených kandidátov. Tá chce však čakať na plný počet.

 

img

 

V otázke zahraničnej politiky podľa Pellegriniho nie sú medzi ním a prezidentkou žiadne body, na ktorých by sa nezhodli. "Aby sme odstránili akékoľvek pochybnosti o tom, že SR by sa mala alebo mohla akýmkoľvek spôsobom odkloniť od našej zahraničnopolitickej stratégie a orientácie," dodal.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies