Americký výrobca elektromobilov dosiahol zisk aj v siedmom kvartáli tohto roka

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 11:53 • 2 min
Americký výrobca elektromobilov dosiahol zisk aj v siedmom kvartáli tohto roka

Celosvetovo známy výrobca elektromobilov Tesla za prvý kvartál vykázal zisk v objeme až 438 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Predaj elektromobilov spoločnosti počas januára až marca sa oproti rovnakému obdobiu vlaňajška viac ako zdvojnásobil na takmer 185-tisíc. Doposiaľ prvé tri mesiace tohto roka boli už siedmym ziskovým kvartálom firmy v rade.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Teslu si najnovšie môžete kúpiť aj za bitcoiny! Využijete túto možnosť?

 

Zisk automobilky po úprave o odmeny vo forme akcií prvý raz v jej histórii prekročil hranicu jednej miliardy dolárov. Zisk spoločnosti na akciu po úprave o odmeny v akciách a o jednorazové položky bol v sume 93 centov. Očakávanie trhu, že zisk na tomto základe bude cena 75 centov na akciu, bolo prekonané

 

img

Tržby Tesla sa v prvom kvartáli zvýšili o 74 percent na 10,39 miliardy dolárov. Tesne však nenaplnila odhad analytikov, že budú na úrovni 10,48 miliardy dolárov. Tesla vo „viacročnom horizonte" očakáva, že dodávky jej áut budú v priemere rásť o 50 percent ročne. V niektorých rokoch, napríklad v tomto roku, predpokladá ešte rýchlejší rast.

 

Tesla za bitcoiny

Nákup elektronického auta za kryptomenu bude zatiaľ možný iba v USA, v priebehu tohto roka sa táto možnosť rozšíri do celého sveta. „Teraz si môžete kúpiť Teslu bitcoinom," napísal Musk  na mikroblogovacej sieti Twitteri. „Bitcoin zaplatený Tesle bude uložený ako bitcoin, nekonvertujeme ho na fiat menu," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies