REPORTÁŽ: Attila Végh a Petr Větrovský na predpremiére dokumentu Attila

NETKY.SK • 29 Január 2020, 17:50 • 2 min
REPORTÁŽ: Attila Végh a Petr Větrovský na predpremiére dokumentu Attila

V bratislavskom obchodnom centre Borry Mall prebehla počas stredajšieho dňa exkluzívna predpremiéra očakávaného dokumentárneho filmu o Attilovi Véghovi. Pod režisérskou taktovkou Petra Větrovského úspešný bojovník zmiešaných bojových umení poodkryl priaznivcom svoje detstvo, športové začiatky, ale aj chvíle, kedy cestoval za ťažkou fyzickou prácou do Rakúska.

slovakia

left justify in out

 

Nie len pre priaznivcov MMA
Film ukážkovo zaznamenáva vzostup obyčajného chlapca z Gabčíkova až na vrchol športu, ktorý pred vyše dekádou u nás takmer nikto nepoznal. Dramatický príbeh detailne poukazuje na Attilove začiatky pri zápasení, Kenpo Karate, tréningy na futbalovom ihrisku, až po zisk titulu šampióna prestížnej americkej organizácie Bellator a výhru v "zápase storočia" proti obávanému Karlosovi Vémolovi pred vypredanou pražskou O2 arénou. Silná vôla a odhodlanie niečo dokázať by mala do kín dostať aj ľudí, ktorí nemajú vzťah ku bojovým športom. "Nie je to len pre tých, čo majú robiť MMA. Je to motivačné, film je určený aj pre ľudí, ktorí majú presné ciele a chcú niečo dokázať. Ja som sa od malička chcel stať majstrom sveta, a dokázal som to. Dá sa dokázať všetko," uviedol Attila v rozhovore po predpremiére.

 

img


"Čakal som, kedy nám povie stop. No nespravil to"
Ku mikrofónu sa nám podarilo dostať aj režiséra Petra Větrovského. Sympatický Čech sa síce za režiséra nepovažuje, no rok tvrdej práce plnej natáčania, strihu a ďalších činností spojených s produkciou svedčí o opaku. Za tak dlhé obdobie bolo jedným z najdôležitejších faktorov dôvera medzi oboma aktérmi. Podľa Větrovského však všetko prebiehalo bez konfliktov a s Attilom sa mu pracovalo dobre. "Nemali sme žiadnu krízu. Ja som stále čakal, kedy nám povie stop. No nespravil to. Celý čas mu moc záležalo, aby bol film dobrý," odpovedal na jednu z otázok. Obom sme položili niekoľko zaujímavých otázok. Odpovede na ne si môžete vypočuť v reportáži. 
 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona