Vojak v Rusku zastrelil troch kolegov a pri úteku z vojenskej jednotky ukradol auto

NETKY.SK • 10 November 2020, 17:53 • 2 min
Vojak v Rusku zastrelil troch kolegov a pri úteku z vojenskej jednotky ukradol auto

VORONEŽ - K dramatickým udalostiam došlo na leteckej základni neďaleko mesta Voronež na juhovýchode Ruska. Vojak zastrelil dôstojníka a dvoch vojakov, potom ukradol auto a pokúsil sa utiecť.

slovakia

left justify in out

Streľba sa začala 9. novembra asi o 6:00 miestneho času na vojenskej leteckej základni Baltimor. Podľa vyšetrovania major Roman Yermolaev, ktorý mal službu v pluku, išiel skontrolovať kasárne jednotky, kde mal službu vojak Anton Makarov. Major preveril stav kasárne a vyslovil Makarovovi ústnu poznámku.

 

Po rozhovore zvýšeným hlasom podľa vyšetrovateľov vojak Makarov udrel dôstojníka sekerou do hlavy, vytrhol pištoľ z puzdra a postrelil majora a dvoch vojakov. Okrem toho zranil ďalšieho kolegu v ramene a lopatke.

 

Dôstojník a súkromník predtým nekonfliktovali ani nebojovali, informovali zástupcovia vojenskej jednotky.

 

Hneď po incidente Makarov z miesta streľby ušiel. Médiá informovali, že sa zabarikádoval na vojenskom letisku, ale vedenie základne tieto informácie poprelo.

 

img

 

V regióne bolo vyhlásené pátranie po vojakovi. Vojenská polícia uzavrela leteckú základňu a na pátranie po strelcovi boli napojené aj drony.

 

Utekal k starým rodičom

O 15:20 zástupcovia ruského ministerstva obrany oficiálne oznámili, že podozrivý bol zadržaný na ceste do susedného regiónu.

 

"Ukradol auto a išiel k svojej rodine, ktorá býva v Orlovskej oblasti," uviedla polícia pre agentúru TASS.

 

img

 

V regióne, kam smeroval vojak Makarov, žijú jeho starí rodičia. Práve oni mladíka vychovávali po rozvode jeho rodičov.

 

Však nestihol utiecť ďaleko. Polícia Makarova chytila ​​a odzbrojila asi 47 kilometrov od Voronežu. Ako bolo uvedené na regionálnom ministerstve vnútra, počas zatýkania neodporoval.

 

Bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, krádeže zbraní a automobilu. Dôvody Makarovovho konania sa vyšetrujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies