Zabudnite na fľaše, voda bude v takýchto bublinách!

NETKY.SK • 29 Apríl 2019, 12:38 • 2 min
Zabudnite na fľaše, voda bude v takýchto bublinách!

Londýnsky maratón bude tento rok iný. Jeho usporiadatelia sa rozhodli zaviesť novinku, ktorá pomôže životnému prostrediu.

slovakia

left justify in out

Virgin Money Marathon London je jednou z najväčších bežeckých udalostí v rámci celého sveta. Aj tento rok sa ho zúčastní viac ako 41-tisíc bežcov. Uvedomme si, že každý z týchto športovcov musí počas svojho výkonu vypiť veľké množstvo vody. Výsledkom toho boli po iné roky tony plastového odpadu. Teraz však prichádza zmena.

 

img

 

Organizátori športového podujatia uvažovali o ekologickejšej alternatíve pitného režimu už roky. Ich plány sa však naplnia až teraz. Spojili sa so startupom Skipping Rocks Lab a plastové fľaše a poháre sa rozhodli nahradiť ekologickými kapsulami z chalúh, ktoré budú naplnené vodou.

 

Tento nápad je nielen ekologický, ale aj finančne menej nákladný. Výroba takejto špeciálnej kapsule je totiž lacnejšia ako výroba plastovej fľaše. Vonkoncom sa netreba obávať, že by voda uchovávaná v takejto kapsule mala „morskú“ príchuť. Bude chutiť rovnako ako z iného obalu. Okrem toho je kapsula aj jedlá, no pokiaľ by ju niekto jesť nechcel, môže ju odhodiť a v horizonte 6 týždňov sa v prírode prirodzene rozloží.

 

Londýnsky maratón bude prvým podujatím, kde sa takéto vodné kapsule objavia. Pokiaľ sa osvedčia, budú sa používať i na ďalších podobných podujatiach, akými sú napríklad aj festivaly. Tu sa usporiadatelia pravidelne potykajú s otázkou množstva plastového odpadu a kapsule, ktoré okrem vody dokážu uchovávať aj iné nápoje, by mohli byť riešením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies