Po zrútení lietadla Boeing 737 Max 8 sa uvažuje o úplnom zákaze jeho lietania

NETKY.SK • 11 Marec 2019, 08:09 • 2 min
Po zrútení lietadla Boeing 737 Max 8 sa uvažuje o úplnom zákaze jeho lietania

VIEDEŇ/CHICAGO - Letecký expert Kurt Hofmann považuje situáciu v celom leteckom priemysle po zrútení takmer úplne nového lietadla Boeing 737 Max 8 v Etiópii za "veľmi dramatickú".

slovakia

left justify in out

Je možné, že sa čoskoro začne diskusia o celosvetovom zákaze lietania strojov tohto typu, uviedol Hofmann v pondelok. "Všetky aerolínie sa pýtajú, aký je problém?"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BREAKING NEWS: An Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8 has been involved in a reportedly fatal crash whilst operating ET302 from Addis Ababa. The aircraft, registered ET-AVJ, is a four month old Boeing 737 MAX 8 that vanished from radar screens just six minutes after departure. Ethiopian Airlines suspects the aircraft is located around Bishoftu, with rescue efforts already on their way. The Prime Minister Office of Ethiopia has released a statement confirming the crash. It's been confirmed on television in Ethiopia that there are no survivors. This is the second fatal crash for the brand new Boeing 737 iteration. #aviation #aviationphotography #aviationphoto #plane #airlines_daily #ethiopianairlines #planespotter #airlinestv #instaaviation #aviationtopia #airliners #futureaviator #boeing #aviation4u #aviationlovers #aviationpictures #avgeek #737max #planespotting #ethiopia #jetphotography

Príspevok, ktorý zdieľa Inflight Aviation News (@inflight_aviation_news),

V prevádzke je aktuálne 350 lietadiel Boeing 737 Max 8 a objednaných je vyše 5000. Situácia je "veľmi dramatická", keďže ide o nový typ lietadla, novú generáciu a pretože sa v priebehu niekoľkých mesiacov takmer rovnakým spôsobom zrútil už druhý stroj tohto typu, uviedol Hofmann v rozhovore pre Ö3-Nachrichten. Koncom vlaňajšieho októbra sa totiž zrútilo konštrukčne rovnaké lietadlo v Indonézii.

 

Boeing 737 Max je aktuálnym modelom celosvetovo najvyrábanejšej skupiny dopravných lietadiel. Čínsky úrad pre civilné letectvo (CAAC) vydal v pondelok nariadenie, ktorým dočasne pozastavil lety všetkých lietadiel typu Boeing 737-8 MAX. Rovnako Ethiopian Airlines, ktorým patrilo zrútené lietadlo, oznámili, že nechajú všetky stroje 737 Max 8 na zemi. V Európe vsadil na tieto lietadlá napríklad Ryanair, avšak ešte žiaden zo 135 objednaných strojov nie je v prevádzke.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies