Hviezdu letcov z mesta Rockyho bude trénovať muž, ktorý miluje hory tohto slovenského mesta

NETKY.SK • 30 November 2020, 07:02 • 2 min
Hviezdu letcov z mesta Rockyho bude trénovať muž, ktorý miluje hory tohto slovenského mesta

Hokejový klub EC VSV Villach sa môže pochváliť veľkou hokejovou posilou. Môže za ňu nový koronavírus, resp. neskorší štart kanadsko-americkej NHL.

slovakia

left justify in out

Za účastníka nadnárodnej IHL, ktorá nedávno niesla názov EBEL-liga, bude hrať totiž hokejista Philadelphie Flyers Michael Raffl, ktorý si dres bielo-modrých oblečie po deviatich rokoch. A bude mať na chrbte svoje číslo, ktoré nosí aj v meste bratskej lásky - 12.

 

 

„To, či je možné aby si v utorok zahrať v derby proti miestnemu rivalovi z Klagenfurtu, závisí od toho, či do Villachu dorazia všetky potrebné dokumenty včas,“ informoval na sociálnej sieti klub, ktorý trénuje bývalý kanadský kouč hokejistov Banskej Bystrice Dan Ceman. Ten sa ešte nedávno pred koronavírusom ukrýval v meste pod Urpínom a zbožňoval výlety do okolitých hôr.

 

Výbornú správu priniesol športový riaditeľ tohto klubu Gerald Rauchwald. A zahralo tu veľkú rolu aj tzv. rodinkárstvo, ale v hokeji či v športe je tento trend pozitívnejší. Rauchwald je totiž Rafflovým strýkom.

 

 

„Philadelphia Flyers ho pustila. Stále čakáme na potvrdenie od amerického hokeja, americkej hokejovej federácie a NHL. O tom, či sa Michi prvýkrát predstaví v derby o EC GRAND Immo VSV, sa rozhodne pravdepodobne až v utorok,“ prezradil športový riaditeľ.

 

Michael Raffl prezradil, že sa už nevie dočkať, lebo sa cíti byť pravým občanom Villachu, ktorý považuje za domov od 3. narodenín. „Naučil som sa tu hrať ľadový hokej. Som hrdý na to, že môžem opäť hrať za VSV,“ povedal hokejista Philadelphie Flyers. Prečítajte si aj o Slovákovi, ktorý takto vnímal bývalého brankára Flyers Romana Čechmánka. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies