Intrigy, závisť a nenávisť, aj taký môže byť život prokurátora

NETKY.SK • 15 Október 2021, 5:42 • 2 min
Intrigy, závisť a nenávisť, aj taký môže byť život prokurátora

Boj za spravodlivosť vôbec neprebieha romanticky sladko, hoc by nás nejedna rozprávka rada presvedčila o opaku. Občas si vyžaduje nadľudskú silu, niekedy aj schopnosť vedieť sa lakťami pretlačiť pomedzi nenávisť a korupciu a neraz sa dokonca zmieriť s pocitom, že tak či tak je snaha márna.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra je vec rozumu, veď ten, čo sa v nej pohybuje, musí poznať logiku a ňou vytvorené zákony. Nikto ale netvrdí, že prokurátor nemá srdce, a ak sa uprostred neho navyše odohráva najväčší a najzložitejší zápas o cit, ktorý je predmetom piesní a básní, vzniká celkom zaujímavá zápletka. Sara Mia Velinská, autorka románu Prokurátor a ja, ktorá si zatiaľ jedinou knihou stihla získať neochvejný obdiv čitateľa, vsadila na neodolateľnú kombináciu. Kto by sa už len odvážil namietať proti zamestnaniu, ktoré vytvára atraktívne prostredie, zakázanému vzťahu a intrigám, čo číhajú a číhajú, kým sa neuvidí, či sa hlavní hrdinovia nepoddajú?

 

img

 

Prokurátor


Nuž teda Andrej je prokurátor. Dá sa ho ale opísať aj oveľa svižnejšie a s použitím väčšej dávky fantázie. Je sebavedomý, ako sa na muža v jeho postavení sluší, tak správne drsný a ppôsobí potvorsky chladne. Pravda, inteligencia mu tiež nechýba a nedá sa uprieť, že jeho motívy, s ktorými sa horlivo púšťa do riešenia prípadov, sú čestné a vychádzajú zo správneho nastavenia hodnôt.

 

Prečítajte si tiež: To, čo sa zdá ako definitívny koniec, môže Boh zmeniť na veľkolepý začiatok


Môže sa pýšiť krásnou manželkou, ktorá mu nikdy nerobí na verejnosti hanbu. Dá sa spoľahnúť, že je vždy upravená, vie, kedy čo povedať a pozná aj spôsob, ako to povedať. Jej noblesa sa prejavuje najmä vtedy, keď sa Andrej ako neokrôchanec alebo lepšie napísané, človek, čo nenávidí pretvárku, priam dusí v snobskej spoločnosti a ani mu nenapadne predstierať opak.

 

Dohoda


Nanešťastie pre nášho milého prokurátora, v manželstve treba viac ako iba fyzické spojenie a zúčastňovanie sa na večierkoch. Žena mu vyčíta, že je voči nej rezervovaný, že jej neprejavuje záujem. Nabáda ho, aby niečo urobil, aby prekročil stereotyp a ukázal, že mu na nej záleží. „Ty vôbec nežiarliš. Neprekáža ti, že so mnou ostatní flirtujú?" pýta sa ho a Andrej nerozumie. Mal by žiarliť, keď si je ňou istý? A tak, v jeden večer, keď hádka akosi nemá konca, vzíde z konfliktu dohoda. Bude to chvíľkové odlúčenie, kým si on neuvedomí, čo pre neho ona znamená. A aby to bolo ešte viac okorenené, nikto z dvojice sa nebude riadiť pravidlami. Áno, nevera nie je zakázaná.

 

img

 

Nina

 

Andrej by nepomýšľal na nijakú aféru, ale osud, nesprávny čas a nesprávne miesto alebo kto to tak, dopekla, zariadil, spôsobí, že si začne o čosi viac všímať mladučkú ženu menom Nina. Ona nie je bohatá. Je nevinne naivná, v istých častiach príbehu, dovolím si tvrdiť, aj mierne prihlúpla, ale zrejme i to zväčšuje príťažlivosť. Miluje tanec, minulosť má oškretú detským domovom a kadejakými príkoriami. A keď jej nadutý prokurátor, po ktorom síce už dlho tajne zíza, ale len z diaľky, navrhne niečo nemiestne, nad čím by sa slušná žena začervenala a od čoho by utiekla, ani sama nevie, ako a súhlasí.

 

Možno vás zaujme: Šokujúce svedectvo bývalého mafiána!

 

Priťahuje nešťastie

 

Ani nie je potrebné vysvetľovať, že vzťah, čo sa zrodil počas trvania manželstva, si na seba priťahuje veľa nešťastia. Iste, aj veľa krásy, búšenia srdca a prehlbovania intimity, ale aj závisť, nenávisť... No čo vám budem hovoriť, o vzrušenie je postarané. Len obaja musia zistiť, či je trest vyšší ako odmena a či sa oplatí prekonať prekážky. O napätie núdza nie je ani vďaka prokurátorskej scéne, na ktorej sa to hmýri všeličím.

 

img


Autorka má vynikajúcu slovnú zásobu, zmysel pre detail a pochopenie pre rozličnosť v ženskom publiku. Vie, kedy pridať romantiku a kedy jej je dosť. Vie, ako zaujať a kedy prekvapiť. Prokurátor a ja je voľbou pre každé ročné obdobie, a príbeh nemôže sklamať hádam nikoho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona