Výletné vlaky v Trnavskom kraji ponúknu aj filmové zážitky

NETKY.SK • 10 Jún 2023, 11:30 • 2 min
Výletné vlaky v Trnavskom kraji ponúknu aj  filmové zážitky

Trnava - Každú prázdninovú sobotu môžu turisti nasadnúť na vlak s divadelným aj filmovým zážitkom na palube. Ide o súčasť celodenného výletného programu, ktorý pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj. Výlety po železnici budú už tretiu sezónu súčasťou prázdnin v Trnavskom kraji zážitkov. Každú sobotu v júli, auguste a na začiatku septembra sa v nich cestujúci stretnú s originálnym príbehom odkazujúcim na život a dielo Milana Rastislava Štefánika alebo spoznajú históriu šľachtického rodu Erdődyovcov.

slovakia

left justify in out

Cieľovými stanicami špeciálnych vlakových spojov sú Brezová pod Bradlom a Hlohovec. Počas štyroch prázdninových sobôt ožije aj Brezovská lokálka. "Okrem divadelných zážitkov vlaky tentoraz ponúknu aj zážitky filmové. To najdôležitejšie z historických príbehov vyrozprávajú prostredníctvom krátkych filmov herci z Divadla Jána Palárika. Naživo doplnia rozprávanie ochotníci z potulného divadla Z malého Ríma," uviedla Katarína Rohaľová z KOCR Trnavský kraj. V cieľových destináciách bude cestujúcich čakať program. "Pripravili sme balíčky služieb, ktoré majú potenciál zaujať rodiny s deťmi, ale aj milovníkov histórie a fanúšikov železníc. Okrem jazdy historickým vlakom zahŕňajú tieto balíčky aj dopravu autobusom v cieľovej destinácii, vstupy na prehliadky, cestovateľský denník a služby delegáta," doplnila riaditeľka krajskej organizácie Agáta Mikulová. Výletný vlak Štefánik odvezie turistov z Bratislavy cez Pezinok, Trnavu a Smolenice do Jablonice a Brezovej pod Bradlom. Cieľovou stanicou výletného vlaku Erdődy bude niekdajšie panstvo tohto šľachtického rodu. Vlak pôjde na trase Bratislava – Trnava – Leopoldov – Hlohovec. Lístky sú v predaji online cez krajzazitkov.sk. Trnavský kraj. TASR o tom informoval Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavského kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies