Po útoku na kasíno zostalo najmenej 53 mŕtvych

NETKY.SK • 26 August 2011, 13:12 • 2 min
Po útoku na kasíno zostalo najmenej 53 mŕtvych

Po útoku na kasíno zostalo najmenej 53 mŕtvych

slovakia

left justify in out

img

Ozbrojení muži zabili vo štvrtok najmenej 53 ľudí pri útoku na kasíno v severnom Mexiku. Budova začala horieť a gambleri v nej uviazli. Podľa úradov sa môže počet obetí ešte zvýšiť.
      K útoku došlo v meste Monterrey, ktoré sa nachádza 230 kilometrov od hraníc s Texasom. V meste sa v minulých mesiacoch zvýšila kriminalita.  
      Podľa jedného zo svedkov skupina maskovaných mužov dorazila v štyroch nákladných autách, vtrhla do kasína a ohrozovala gamblerov. Potom začali rozlievať benzín a objekt podpálili. Veľa ľudí sa snažilo ukryť na toaletách, ale zadusili sa, keď požiar zachvátil kasíno.
      Mexický prezident Felipe Calderón nazval na sociálnej sieti Twitter útok "barbarským aktom teroru" a zaviazal sa, že bude pokračovať v boji proti organizovanému zločinu.
      Kasína sú v Mexiku čoraz populárnejšie a mnoho z nich bolo v minulých rokoch terčom útokov. Polícia zatiaľ nepotvrdila, že by mal najnovší útok spojitosť s drogovými kartelmi.
Zdroj: TASR/Reuters, AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies