VIDEO: V Japonsku otvoria hotel s animovanými recepčnými

NETKY.SK • 27 August 2019, 19:35 • 2 min
VIDEO: V Japonsku otvoria hotel s animovanými recepčnými

Hotely s robotickým personálom už nie sú v Japonsku ničím neobvyklým. V Tokiu začiatkom septembra však otvoria prvé ubytovacie zariadenia, kde budú recepčnými animované postavičky.

slovakia

left justify in out

U nich sa návštevníci zapíšu a pomocou interaktívnych prvkov ich potom niektorý z virtuálnych zamestnancov dovedie aj do izby, píše server Yahoo News.

 

Henn-na Hotel Asakusa Tawaramachi na svojich stránkach uvádza, že používa najnovšiu holografickú technológiu a je prvou na svete, ktorá ma virtuálnych recepčných. Prichádzajúci hostia si pri vstupe môžu vybrať, ktorý z animovaných zamestnancov ich obslúži.

 

Jedným z nich je velociraptor, dinosaurus známy z filmov Jurský park. "Pánečku, to je prvýkrát, čo vidím človeka. Vitajte," hovorí netradičný recepčný pri kontakte s klientmi. Okrem neho sú ďalšími zamestnancami Ninja alebo sluha stvárnený v štýle japonského komiksu manga.

 

 

Slúži k lepšej orientácii

 

Akonáhle sa hostia do hotela zapíšu, animovaný recepčný ich zavedie do izieb pomocou interaktívnych prvkov.

 

"Prosím, nasledujte moje stopy, aby ste sa dostali do izby," hlási velociraptor, zatiaľ čo sa na zemi rozsvecujú odtlačky jeho pazúrov.

 

Recepčný hovorí niekoľkými jazykmi, okrem angličtiny a japončiny ešte čínsky a kórejsky. Návštevníkom majú vo všetkých ohľadoch uľahčiť pobyt, pomôcť im s orientáciou v hoteli a podobne.

 

Názov hotela Henn-na by sa dal preložiť ako podivný. Animovaní recepční totiž nie sú prvými výstrednosťami, s ktorými spoločnosť prišla.

 

V jednom zo svojich ubytovacích zariadení má niekoľko robotov, ktorí tiež slúžia ako recepční, medzi nimi je opäť populárny dinosaurus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies