Po silnej búrke v Prešove vyhlásili mimoriadnu situáciu: Smršť strhávala stromy a poškodila strechy

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 06:55 • 2 min
Po silnej búrke v Prešove vyhlásili mimoriadnu situáciu: Smršť strhávala stromy a poškodila strechy

PREŠOV - Po silnej búrke, ktorá sa prehnala Prešovom, vyhlásili v meste včera o 16.00 h mimoriadnu situáciu. Po 19.00 h bol vyhlásený aj 3. stupeň povodňovej aktivity.

slovakia

left justify in out

Z dôvodu silnej veternej smršte strhlo, resp. poškodilo na viacerých rodinných domoch a verejných budovách strechy. Najviac sa to týka ulice Vansovej, Východnej, Ľudmily Podjavorinskej a ďalších.

 

V meste prebiehali záchranné práce. Týkali sa najmä provizórneho zakrytia striech, odstraňovania spadnutých stromov a ulomených konárov. "V dôsledku narušenia viacerých stromov prosíme obyvateľov, aby sa nezdržiavali v blízkosti Južného parku v centre mesta. Spadli tam tri stromy a boli spílené dva stromy pri konkatedrále," vysvetlila hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

 

Pred búrkami na celom území Slovenska počas celého dňa varoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Okrem Šariša ich zaznamenali aj na Spiši a Zemplíne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies