Igor Matovič sa dnes v pléne neudržal. Ficovi vyrobil nápaditý plagát!

NETKY.SK • 23 September 2021, 13:03 • 2 min
Igor Matovič sa dnes v pléne neudržal. Ficovi vyrobil nápaditý plagát!

BRATISLAVA - Šéf parlamentu Boris Kollár tvrdí, že minister financií neporušil rokovací poriadok, pretože si plagát vyrobil priamo v rokovacej sále.

slovakia

left justify in out

Minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič si dnes v pléne pomohol vizuálnou pomôckou. Na kus papiera napísal šéfovi opozičného Smeru-SD Robertovi Ficovi jasný odkaz, "vrah na rohu ulice o morálce káže".

 

Fico mal práve úvodnú reč k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) reagoval, že Matovič rokovací poriadok NR SR neporušil, pretože si plagát vyrobil priamo v pléne a nepriniesol ho so sebou.

 

"Kolegovia, upokojte sa. Prečítajte si rokovací poriadok, máme tam jasne napísané, že nesmieme vnášať pomôcky. Pán minister nič nevniesol, on to vyrobil tu a preto neporušil rokovací poriadok," vysvetlil Kollár Matovičovo konanie.

 

img

 

"Čo čakáte od plagiátorov, jeden aj druhý nemajú ani vzdelanie, ani nič," reagoval Fico a Kollár sa na to opýtal, čo čakať od mafiánov. "Ďakujem pekne. Lepšie byť mafián ako plagiátor, ale to už je druhá vec," oponoval Fico.

 

Podľa Fica je trápne vykladať rokovací poriadok tak, že vizuálne pomôcky sa nemôžu vniesť, ale vyrobiť v pléne sa môžu. Povedal, že nabudúce si sem donesú stometrové plátno a budú si maľovať. "Určite budeme meniť tento rokovací poriadok, verte tomu," povedal Kollár.

 

Rokovací poriadok NR SR hovorí, že do rokovacej sály je zakázané vnášať transparenty, plagáty, letáky alebo iné obdobné vizuálne zobrazenia či zbrane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies