Projekt výstavby novej bratislavskej nemocnice Rázsochy napreduje

NETKY.SK • 17 August 2023, 14:43 • 2 min
Projekt výstavby novej bratislavskej nemocnice Rázsochy napreduje

Bratislava-Súčasná vláda ustúpila od návrhu financovať projekt z Plánu obnovy a projekt zafinancuje zo štátneho rozpočtu, finalizujú správu o hodnotení k procesu posúdenia vplyvov na životné prostredie

slovakia

left justify in out

Projekt výstavby nemocnice Rázsochy rezonuje verejnosť už dlhé roky. Veľké nadšenie z novej bratislavskej nemocnice po čase vystriedal útlm v stavebnej činnosti. Pôvodný projekt sa datuje od roku 1987, kedy sa začali kopať základy štátnej Nemocnice Rázsochy. Prešli desiatky rokov a z moderného zdravotníckeho zariadenia zostal len nosný skelet a pár stien. V priebehu takmer 40 rokov boli snahy o jej výstavbu, avšak vždy na istých dôvodoch stroskotali. Nedávno sa už opäť začalo hovoriť o tejto nemocnici, ktorá by mala dostať reálne kontúry a naozaj aj plniť svoju funkciu. Na svete je už aj nový projekt.

 

 

Projekt výstavby novej bratislavskej nemocnice Rázsochy napreduje. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR s tým, že prijalo všetky potrebné opatrenia tak, aby boli splnené zmluvné povinnosti a záväzky a práce mohli pokračovať ďalej. "Odovzdanie ďalších dvoch stupňov projektovej dokumentácie vytvorilo predpoklad na pokračovanie projektových prác v podrobnejšej rovine. Pre zhotoviteľa projektovej dokumentácie, združenie Amberg Engineering Slovakia a Ced consulting, tento krok zároveň predstavuje odsúhlasenie doteraz naprojektovaných a odovzdaných častí projektovej dokumentácie v definovanom rozsahu," priblížili z rezortu.

Združeniu po predložení faktúr uhradia za obidva splnené míľniky sumu vo výške 3,3 milióna eur. Z MZ zároveň uviedli, že sa finalizuje správa o hodnotení k procesu posúdenia vplyvov na životné prostredie. Do konca mesiaca by tak mali podať žiadosť o vydanie záverečného stanoviska na ministerstve životného prostredia.

Prebiehajú tiež predbežné konzultácie s Útvarom hodnoty za peniaze. Nemocnica na Rázsochách mala byť pôvodne financovaná z plánu obnovy. Súčasná vláda však od tohto zámeru ustúpila a projekt sa tak bude financovať zo štátneho rozpočtu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies