Dopravný podnik mesta Martin prepravil v roku 2022 vyše 4,5 milióna cestujúcich

NETKY.SK • 23 Február 2023, 08:00 • 2 min
Dopravný podnik mesta Martin prepravil v roku 2022 vyše 4,5 milióna cestujúcich

Martin - Mesto 1. januára 2022 začalo tak, že si stanovilo za cieľ zaviesť ekologickú dopravu a prinavrátiť cestujúcich do autobusov.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií hovorkyne mesta 35 nových autobusov na stlačený zemný plyn CNG celkovo najazdilo viac ako 2,41 milióna kilometrov. "O kvalite služieb dopravného podniku svedčí aj fakt, že počet prepravených osôb sa postupne zvyšoval. Kým v januári 2022 autobusy týždenne prepravili približne 52.000 osôb, v novembri to už bolo viac ako 110.000 osôb. Aj vďaka dopravnému podniku sa v meste vybudovala veľkokapacitná čerpacia stanica na CNG, ktorá je prístupná i širokej verejnosti," uviedla. "Založiť fungujúci moderný a ekologický dopravný podnik bol prinajmenšom odvážny plán. Museli sme vybudovať úplne všetko od základov. Dnes máme mestský dopravný podnik, ktorý spoľahlivo funguje. Som hrdý na celý tím, ktorý to dokázal," zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko. DPMM získal vo februári 2023 grant na refundáciu nákupu deviatich nových autobusov. "DPMM dnes vie flexibilne reagovať a meniť jednotlivé spoje či harmonogramy, aby vyhovel požiadavkám obyvateľov. Za najdôležitejšie považujem, že aj napriek súčasnej ekonomickej situácii sa nám stále darí udržiavať mestskú dopravu bezplatnú pre seniorov, deti do šiestich rokov a rodičov, ktorí ich sprevádzajú," dodal martinský primátor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies