Nemocnice bojujú s vysokým počtom nakazených zamestnancov

NETKY.SK • 10 December 2020, 11:56 • 2 min
Nemocnice bojujú s vysokým počtom nakazených zamestnancov

BANSKÁ BYSTRICA/TRNAVA - Nemocnice hlásia závažné problémy.

slovakia

left justify in out

Zvýšené počty pozitívne testovaných na koronavírus na Slovensku, neznamenajú pre nemocnice problém len na strane hospitalizovaných pacientov.V nemocniciach pribúdajú aj nakazení pracovníci.


Najvýraznejšie problémy hlási Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici a Fakultná nemocnica v Trnave. 


Situácia v Banskej Bystrici


K dnešnému dňu evidujú v banskobystrickej nemocnici 65 zamestnancov, pozitívnych na Covid-19. Ďalších 23 zamestnancov nemocnice je kvôli podozreniu nákazy v karanténe.


 Ako uviedla hovorkyňa FNsP FDR, z pozitívne testovaných zamestnancov je deväť lekárov. „Problém je hlavne s chýbajúcim stredným personálom, ako sú zdravotné sestry,“ doplnila. 


Aktuálne je vo fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici, hospitalizovaných  s ochorením COVID-19, takmer šesťdesiat pacientov. Deviati z nich sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. 


Najväčšia nemocnica v banskobystrickom kraji, od pacientov prichádzajúcich na ambulancie v nemocnici, požaduje negatívny výsledok  RT-PCR testu, alebo antigénového testu.

Pred príjmom na plánovanú hospitalizáciu, či operačný zákrok, je potrebné preukázať sa negatívnym výsledkom PCR testu. 


Ohrozená je aj Trnava


Fakultná nemocnica v Trnave je už na hranici svojich kapacít, ale jej zamestnanci ešte dokážu situáciu zvládať. V súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 to povedal riaditeľ nemocnice Vladislav Šrojta.


Trnavská nemocnica eviduje aktuálne 86 zamestnancov s ochorením COVID-19, z toho je až 47 sestier. 
„Je to náš najväčší problém, potýkame sa hlavne s nedostatkom sestier, teda toho obslužného medicínskeho personálu,“ povedal riaditeľ vo videu, ktoré nemocnica zverejnila.


Čo sa týka počtu hospitalizovaných pacientov v nemocnici, v súčasnosti je ich 86. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje jedenásť z nich. Nemocnica v súvislosti s pandémiou koronavírusu reprofilizovala 130 lôžok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies