Po prechode tlakovej níže Niklas ostalo v strednej Európe deväť obetí

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 11:50 • 2 min
Po prechode tlakovej níže Niklas ostalo v strednej Európe deväť obetí

BERLÍN - Najmenej deväť ľudí prišlo o život počas silnej búrky Niklas, sprevádzanej prudkým nárazovým vetrom, ktorá sa prehnala Nemeckom a Rakúskom. Železnice sa pokúšajú obnoviť dopravné spojenie, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V Nemecku a Švajčiarsku zabili štyroch ľudí stromy, ktoré spadli na autá, tri obete si vyžiadali dopravné nehody v Nemecku, keď autá dostali šmyk na náhle zľadovatenej vozovke. Ďalšieho Nemca zabila zrútená stena a Rakúšan zahynul pri páde z rebríka.

 

Búrka sa vytvorila z mohutnej tlakovej níže a nemeckí meteorológovia jej dali meno Niklas. Tlakovú níž sprevádzal vietor dosahujúci miestami rýchlosť až 192 kilometrov za hodinu. Podľa DPA to bola jedna z najsilnejších veterných smrští, ktorá sa vyskytla za uplynulé roky v strednej Európe.

 

Nemecké železnice oznámili, že nemôžu v plnej miere obnoviť dopravný servis, pretože vlaky ani personál sa nenachádzajú na stanovených miestach. "Nie všetci naši pracovníci môžu byť na staniciach, kde by mali byť podľa plánu," uviedla hovorkyňa Deutsche Bahn.

 

Škody spôsobené búrkou prerušili hlavné vlakové spojenie medzi nemeckým Mníchovom a rakúskym Salzburgom.

Najväčšie letisko v Nemecku, medzinárodné letisko vo Frankfurte nad Mohanom, zrušilo pre silný vietor 180 príletov a odletov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies