Vémola poskočil vo svetovom rebríčku a blíži sa k svojmu maximu

NETKY.SK • 19 August 2022, 09:54 • 2 min
Vémola poskočil vo svetovom rebríčku a blíži sa k svojmu maximu

Karlos Vémola nedávno absolvoval operáciu ruky, z ktorej sa rýchlo zotavuje a dostáva do tempa. Ešte predtým však stihol absolvovať titulový zápas na turnaji Oktagon 34 s „Jokerom“ Iličom, ktorého ukončil v 1. kole a stal sa šampiónom poloťažkej váhy. To sa odzrkadlilo aj vo svetovom rebríčku.

slovakia

left justify in out

Podľa všeobecne uznávaného serveru Fight Matrix sa Vémola momentálne nachádza na 51. mieste v divízii poloťažkej váhy. Ešte v apríli mu patrila 55. priečka v rámci strednej váhy, po prestupe do inej váhovej kategórie a výhrach nad Pasternakom a Iličom sa posunul na dosah svetovej päťdesiatky. Terminátor, ktorý má okolo seba mená ako Sanchez, Rua, Clark či Gustaffson, sa tak pomaly blíži k svojmu historickému maximu – v októbri 2019 sa vyšplhal na 43. miesto poloťažkej váhy.

 

 

Ilič sa naopak po prehre mierne prepadol a teraz mu v strednej váhe patrí 208. miesto. A ako sú na tom rivali Kincl a Lohoré, ktorých čaká titulový duel a svojím spôsobom aj zápas o Vémolu? Patrik Kincl aktuálne okupuje 63. priečku strednej váhy a blíži sa k svojmu osobnému maximu (apríl 2021 – 57. miesto), zatiaľ čo Lohoré sa pohybuje na začiatku prvej stovky, v súčasnosti je na 90. mieste v strednej váhe.

 

 

Vémola sa po operačnom zákroku postupne vracia k tréningu. Viac prezradil na sociálnych sieťach.

 

„Často sa ma pýtate, ako som na tom po operácii. Myslím, že na to, že som týždeň po zákroku, je to absolútna paráda. Chodím bez ortézy. Nemám žiadny opuch a rukou hýbem normálne. Doktor mi povedal, že mám cvičiť pocitovo, čo u mňa znamená okamžite, ale nechcel som to podceniť a urýchliť, aby som sa nedostal do problémov ako v minulosti. Počkal som, kým mi vyberú stehy. V tej horúčave som nechcel behať a spotiť sa, aby sa do toho nedostala nejaká infekcia. Pomaly sa vraciam do prípravy, pretože dúfam, že mi v Nemecku pripravia nejakého dobrého súpera.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies