Polícia pátra po tomto mužovi! 86-ročného seniora okradol o 15 000 eur

NETKY.SK • 26 Máj 2023, 09:50 • 2 min
Polícia pátra po tomto mužovi! 86-ročného seniora okradol o 15 000 eur

BRATISLAVA - Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II vyšetrujú okolnosti zločinu podvodu, ku ktorému došlo v utorok (23.05.2023). Doposiaľ neznámy muž sa vydával za nadporučíka, ktorý vylákal od 86-ročného seniora hotovosť vo výške 15 000 eur.

slovakia

left justify in out

Doposiaľ neznámy muž vydávajúci sa za nadporučíka od dvoch levov kontaktoval prostredníctvom pevnej linky 86-ročného seniora. Uviedol mu, že jeho syn mal dopravnú nehodu, pri ktorej narazil do iného motorového vozidla a zranil malé dieťa, ktoré má rozbitú hlavu. Podľa slov údajného nadporučíka musí ako odškodné za zranené dieťa zaplatiť 15.000 eur.

 

Senior zrátal finančnú hotovosť vo výške 15.000 eur a podľa inštrukcií údajného nadporučíka mal dať peniaze do sáčika a vyhodiť ich cez okno pred vchod domu. S týmto ale senior nesúhlasil a preto mu údajný nadporučík povedal, že príde pred dom „vyššia šarža Šufliarsky“. Približne po 10 minútach sa poškodenému predstavil muž ako „Šufliarsky“, ktorému senior podal do ruky sáčik s peniazmi a senior odišiel naspäť do svojho bytu.  Až po príchode do bytu skontaktoval svojho syna, ktorý mu oznámil, že je v poriadku a vtedy senior zistil, že sa stal obeťou podvodu. 

 

Policajti v tejto súvislosti pátrajú po totožnosti muža na videu, ktorí by svojimi informáciami mohli napomôcť k objasneniu tohto skutku. Akékoľvek informácie k totožnosti osoby na videu, k jeho súčasnému pohybu alebo pobytu nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení prípadne formou súkromnej správy na FB profile polície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona