Ples v opere otvorí Paul Young

NETKY.SK • 20 December 2015, 10:35 • 2 min
Ples v opere otvorí Paul Young

BRATISLAVA - Už 16. ročník Plesu v opere slávnostne otvorí anglický spevák Paul Young. Päťdesiatdeväťročný hudobník tak urobí 9. januára úderom na gong v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Rodák z anglického Lutonu tak bude po Lise Stansfield, Suzanne Vega či Rickovi Astleym ďalším zahraničným interpretom, ktorý sa na ceremoniáli predstaví. Tohtoročný Ples v opere bude moderovať Vera Wisterová. Významné spoločenské podujatie bude aj tentoraz zbierať finančné prostriedky na pomoc deťom. Výťažok zo 16. Plesu v opere poputuje na vytvorenie Centra včasnej intervencie v Banskej Bystrici, ktoré bude štvrtým strediskom svojho druhu na Slovensku.


Aj Paulovi Youngovi je dobročinnosť blízka, o čom svedčí aj množstvo charitatívnych koncertov, ktoré tento rok odohral. Ich výťažky smerovali taktiež na pomoc chorým deťom. V roku 1984 bol zas členom skupiny Band Aid, ktorú založil írsky hudobník Bob Geldof na podporu hladomorom sužovanej Etiópie. Spoločne naspievaný hit dvadsiatich britských, amerických a írskych hudobníkov Do They Know It's Christmas? zožal vďaka svojej myšlienke úspech na celom svete. "Považujeme za veľmi cenné mať na Plese v opere hviezdu svetového mena, ktorej je tak blízka myšlienka dobročinnosti. Verím, že pre hostí plesu bude vystúpenie Paula Younga jedinečným zážitkom," uviedla riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová.


Celým menom Paul Anthony Young sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1978. Najprv bol členom kapiel Kat Kool & the Kool Cats, Streetband a Q-Tips, až kým sa v 80. rokoch nezačala jeho úspešná sólová kariéra. Debutový album No Parlez vydal v roku 1983 a nadviazal naň ďalšími siedmimi štúdiovkami, medzi ktoré patria napríklad The Secret of Association (1985), Between Two Fires (1986), Other Voices (1990), Reflections (1994), eponymná nahrávka z roku 1997 či zatiaľ ostatný počin Rock Swings - On the Wild Side of Swing (2006). Na konte má tiež niekoľko kompilácií. Medzi jeho najznámejšie skladby patria Love of the Common People, Wherever I Lay My Hat, Come Back and Stay, Everytime You Go Away či Oh Girl.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies