PlayStation 5 Pro: Nový zdroj potvrdzuje, kedy bude nová konzola Sony uvedená na trh

NETKY.SK • 17 December 2023, 18:05 • 2 min
PlayStation 5 Pro: Nový zdroj potvrdzuje, kedy bude nová konzola Sony uvedená na trh

Už v marci a júli 2023 bolo povedané, že bude vydaná výkonnejšia verzia súčasnej konzoly Sony, PlayStation 5 Pro, a už niekoľko dní dochádza k únikom informácií. Teraz predchádzajúce správy potvrdil ďalší zasvätenec z herného priemyslu.

slovakia

left justify in out

Novinár serveru Giant Bomb Jeff Grubb vo svojom podcaste hovoril o tom, že úniky informácií o PS5 Pro sú "takmer isto pravdivé", teda aspoň podľa toho, čo počul. Podľa jeho informícií bude konzola pravdepodobne uvedená na trh v septembri 2024 a jej technické špecifikácie ešte nie sú finálne, protože Sony zvažuje niekoľko možností. Podľa neho bude veľkou novinkou systému vlastné riešenie DLSS spoločnosti Sony, technológia škálovania, ktorá by za pomoci strojového učenia zlepšovala rozlíšenie a obnovovaciu frekvenciu hier, a to výrazne. Preto sa objavily správy, že technológia ray-tracing v PS5 Pro bude dvakrát dokonalejšia, ale podľa Grubba to nie je jediný dôvod, prečo bude DLSS užitočná.

 

 

Portál Insider Gaming nedávno informoval, že hardvérové ​​špecifikácie PlayStation 5 Pro budú pravdepodobne odhalené už v decembri tohto roku, pretože Sony už niektorým štúdiám rozoslala vývojárske sady. Podľa skorších únikov bude mať konzola kódové označenie Trinity a bude schopná produkovať stabilných 60 fps pri rozlíšení 4K. Je pravda, že ako mesiac vydania bol uvedený november 2024.

 

Predtým sa tiež hovorilo o tom, že PlayStation 6 príde niekedy v roku 2026.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN / Playstation / Giant Bomb, Foto: TechPowerUp
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies