Premiér sa stretne s OZ Znepokojené matky

NETKY.SK • 14 Február 2022, 18:16 • 2 min
Premiér sa stretne s OZ Znepokojené matky

BRATISLAVA – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) prijal pozvanie občianskeho združenia (OZ) Znepokojené matky, na ktorom má hovoriť o tom, ako chce naplniť klimatické ciele a bojovať s klimatickou krízou. Konkrétny termín stretnutia zatiaľ nie je stanovený. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

slovakia

left justify in out

„Predseda vlády Eduard Heger dnes prijal otvorený list od Znepokojených matiek a keďže sám je otcom štyroch detí, budúcnosť mladej generácie mu nie je ľahostajná. O klimatickú krízu sa intenzívne zaujíma a peniaze na zlepšenie životného prostredia sú aj v pláne obnovy. Konkrétne na zelenú ekonomiku sú vyčlenené viac ako dve miliardy eur. Pozvánku na rande teda prijíma,“ uviedla premiérova hovorkyňa Ľubica Janíková.

 

img

 

Znepokojené matky doručili v pondelok premiérovi „valentínku“. Na veľkej pohľadnici bolo vyobrazené srdce s planétou Zem v plameňoch. V priloženom liste ho požiadali o stretnutie. „Už viac ako dva roky sme znepokojené nedostatkom krokov k ochrane klímy. Momentálne sa pripravuje množstvo zákonov a finančných nástrojov na boj s klimatickou krízou. Je to obrovská príležitosť, avšak niektoré kroky a vyjadrenia súčasnej vlády nás stále nepresvedčili o tom, že to myslí s ochranou budúcnosti vážne,“ uviedla členka združenia Ivana Nemethová.

 

Znepokojené matky pozvali na stretnutia aj dvoch predošlých predsedov vlády. Ani jeden sa však s matkami nestretol. Občianske združenie spája osoby z rôznorodého prostredia, ktoré si uvedomujú hrozby klimatickej krízy a žiadajú účinné opatrenia na ochranu budúcnosti ďalších generácií.

 

Možno vás zaujme: Leonardo DiCaprio vyzýva, aby sme spolu zachránili svet



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona