Proti Nemcom sme prehrávali takmer celý zápas, zlomili sme ich až v nájazdoch

NETKY.SK • 25 Apríl 2021, 12:37 • 2 min
Proti Nemcom sme prehrávali takmer celý zápas, zlomili sme ich až v nájazdoch

Slovenská hokejová reprezentácia si vo svojom treťom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta v Lotyšsku pripísala druhý triumf, keď v sobotu večer v Piešťanoch zdolala výber Nemecka 4:3 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Slováci v tomto súboji prehrávali 0:2 aj 1:3, dotiahli to však až do predĺženia a v nájazdoch súpera zlomili. Na strane domácich sa do streleckej listiny zapísali Miroslav Mucha, Miloš Bubela a Daniil Fominych, rozhodujúci nájazd zaznamenal Dávid Buc. Odvetný duel je na programe v dnešných hodinách (nedeľa 25. apríla) o 16.00 h opäť v Piešťanoch.

 

img

 

Najprv proti Lotyšom 
Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšlo prvé stretnutie v príprave na tohtoročné majstrovstvá sveta, v utorok večer v Piešťanoch podľahla výberu Lotyšska 1:2 po predĺžení. V doplnkových samostatných nájazdoch zvíťazili Lotyši 3:2. Faktom ale zostáva, že Lotyši nastúpili na dva zápasy proti našim so zostavou, ktorá je už z 80% stabilná a rovnaká bude aj na MS. Pre Slovákov to bol navyše prvý duel po viac ako štrnástich mesiacoch, predtým naposledy hrali 8. februára v Poprade proti olympionikom z Ruska (2:1).

 

img

 

Skóre otvorili Nemci 

Slováci síce boli v prvej tretine strelecky aktívnejší (12:8), ale Nemci strieľali góly. V 6. min otvoril skóre duelu Daniel Schmölz a v 10. minúte v presilovke pridal druhý presný zásah hostí Lucas Dumont.

 

V druhej tretine sa dočkali aj zverenci trénera Craiga Ramsayho, keď v početnej výhode zaznamenal premiérový reprezentačný gól Miroslav Mucha po peknej prihrávke od Mareka Ďalogu. Súper však kontroval v presilovke zásahom Alexandra Ehla, na ktorý odpovedal dorážkou vlastnej strely Miloš Bubela. Slováci sa potom snažili o vyrovnanie, no dlho sa im to nedarilo.

 

Až do nájazdov 

V tretej tretine nevyužili dve presilovky, no predĺženie napokon zariadil premiérovým zásahom v seniorskom národnom tíme Daniil Fominych. V extra päťminútovke mal slovenský tím početnú výhodu o dvoch korčuliarov v trvaní 67 sekúnd, ale na víťazný gól ju nevyužil. V nájazdoch na slovenskej strane uspeli Fominych, Dávid Buc aj Oliver Okuliar, u Nemcov uspel iba jeden exekútor a tak triumf získali Slováci.

 

 

Ramsay priznal chybu počas zápasu 

"S našou prvou tretinou som nebol spokojný, Nemci nás trochu zaskočili. Som však rád, že chlapci to nevzdali a napokon zvíťazili. Som rád, že dvaja chlapci strelili svoje prvé góly v reprezentácii.

 

"Priznávam, že som mal v predĺžení vziať oddychový čas v úvode presilovky o dvoch hráčov, pretože chlapci zatiaľ nemali možnosť nacvičiť si takú situáciu," povedal po súboji tréner Ramsay.

 

img


V 62. vzájomnom stretnutí oboch súperov sa zrodil 34. triumf Slovákov, ktorí majú na svojom konte aj jednu remízu a 27 prehier. V sobotu Slováci nastúpili proti Nemcom prvýkrát od novembra 2019, vtedy ich na Nemeckom pohári v Krefelde zdolali 3:2 po predĺžení.

 

Vyjadrenia slovenských reprezentantov 
"Odmalička som sníval, že budem hrať za reprezentáciu. To, že som dal gól, bol nádherný pocit. Nemci na nás vybehli, korčuľovali lepšie ako Lotyši. Po prestávke sme s nimi začali korčuľovať a dostávali sa do šancí," prezradil po súboji útočník Miroslav Mucha.

 

 

"Keď som ten gól, tak som si vravel, že bol jeden z najľahších v kariére. Som rád, že som ho strelil a teraz budem rád, ak k nemu pribudnú ďalšie. Teší ma tiež, že mi vyšiel aj nájazd," zhodnotil krídelník Daniil Fominych.

Po dvoch dueloch proti Nemcom odohrajú Slováci ešte dve stretnutia v Piešťanoch proti Rakúšanom, generálku na svetový šampionát absolvujú v Prahe proti domácim Čechom.

 

img


Prípravný medzištátny zápas - Piešťany - sobota:
Slovensko - Nemecko 4:3 po sam. nájazdoch (0:2, 2:1, 1:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 23. Mucha (Ďaloga), 34. Bubela, 57. Fominych (Ďaloga, Bubela), rozhodujúci sam. nájazd Buc - 6. Schmölz (Braun, Fischbuch), 10. Dumont (Fischbuch), 29. Ehl (Schmölz, Ugbekile)


Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Snášel, Orolin - Stanzel, Šoltés, bez divákov
Zostava SR : Godla - Grman, Vitaloš, Nemec, Ďaloga, Kňažko, Koch, Bučko, Gachulinec - Gašpar, Buc, Liška - Mucha, Michal Chovan, Okuliar - Faško-Rudáš, Bubela, Fominych - Slafkovský, Kollár, Holešinský
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies