Navarte si s Netkami ! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky

NETKY.SK • 26 Marec 2023, 12:00 • 2 min
Navarte si s Netkami ! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky

Bravčové mäso patrí do slovenskej kuchyne úplne prirodzene a nielen skúsená gazdinka z neho dokáže pripraviť skutočnú delikatesu. Vyskúšajte to s nami aj vy.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

500 g bravčová panenka

 

Marináda:

2 strúčiky cesnaku

1 čili paprička

1 KL kryštálový cukor

1 PL citrónová šťava

3 PL olivový olej

mleté čierne korenie

soľ

 

Sladká paradajková omáčka:

200 ml vody

3 PL paradajkový pretlak

1 KL kryštálový cukor

1 PL citrónová šťava

mleté čierne korenie

soľ

 

Postup:

 

Pripravíme si marinádu na mäsko. Do väčšej misky prelisujeme cesnak, pridáme nadrobno nasekanú čili papričku, cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Posolíme a pridáme štipku čierneho korenia. Všetko spolu premiešame. Panenku nakrájame na asi 3 cm hrubé kolieska, ktoré vložíme do marináda a dobre ich pritlačíme, aby ich tekutina obalila celé. Necháme marinovať zhruba 30 minút. Rúru rozohrejeme na 220 °C. Namarinované medailóniky sprudka orestujeme z oboch strán na suchej grilovacej panvici, kým sa nezatiahnu a nezhnednú. Následne ich poukladáme do malého pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry na asi 6 až 8 minút. Mäsko vytiahneme a necháme odpočívať, kým si pripravíme omáčku. Na omáčku do menšej rajnice zlejeme výpek z pekáčiku a grilovacej panvice, ktorý zalejeme vodou. Na miernom plameni necháme zredukovať približne na polovicu a zahustíme ho pretlakom. Omáčku dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením. Podávame s cestovinami alebo dusenou ryžou.

 

Dobrú chuť!

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies