Phelps sa po odpykaní trestu vracia do bazénov

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 08:15 • 2 min
Phelps sa po odpykaní trestu vracia do bazénov

MESA - Najúspešnejší olympionik histórie Michael Phelps, ktorý definitívne nebude štartovať na augustových majstrovstvách sveta v ruskej Kazani, sa v nasledujúcich dňoch po šesťmesačnej prestávke pre trest za šoférovanie pod vplyvom alkoholu vráti do súťažných bazénov.

slovakia

left justify in out

Osemnásťnásobný olympijský víťaz sa predstaví v piatich disciplínach na mítingu v Arizone, ktorý sa začne v stredu. Phelps by podľa prihlášok mal vo štvrtok plávať 100 m motýlik, v piatok 100 m znak a 400 m voľný spôsob a v sobotu 200 m polohové preteky a 100 m voľný spôsob. Rovnaký program si zvolil aj jeho dlhoročný rival Ryan Lochte. V Arizone sa Phelps vrátil na scénu aj vlani po dvadsaťmesačnom prerušení kariéry, pôvodne ohlásenom ako definitívnom.


Dvadsaťdeväťročný Baltimorčan minulý rok šoféroval s 1,4 promile alkoholu v krvi, za čo dostal od americkej federácie USA Swimmings polročný zákaz štartovať na pretekoch po Spojených štátoch a dištanc pre majstrovstvá sveta pre porušenie štatútu reprezentanta USA. Začiatkom marca sa podľa výkonného riaditeľa plaveckej federácie US Swimming Chucka Wielgusa objavila možnosť prehodnotiť rozhodnutie o zákaze účasti na MS. Napokon sa nič nezmenilo a Phelps nepocestuje do Ruska. Phelps sa za svoj prešľap krátko po ňom ospravedlnil, stiahol sa do úzadia a podstúpil terapiu.


Hviezdny plavec nezlyhal prvýkrát. Držiteľ 22 medailí spod piatich olympijských kruhov mal prvý raz problémy s alkoholom za volantom už pred vyše desiatimi rokmi. Ako 19-ročný vyviazol vtedy s podmienečným trestom na 18 mesiacov a pokutou 250 USD. Za recidívu dostal vlani v decembri ročné väzenie s osemnásťmesačnou podmienkou. Nesmie piť alkohol a musel sa podrobiť liečbe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies