Petra to opäť dokázala a triumfovala aj na pretekoch v Špindlerovom Mlyne

NETKY.SK • 8 Marec 2019, 14:46 • 2 min
Petra to opäť dokázala a triumfovala aj na pretekoch v Špindlerovom Mlyne

ŠPINDLEROV MLYN - Slovenská zjazdárka Petra Vlhová nám dáva stále väčší dôvod na radosť. Dnes bol na programe obrovský slalom žienžien v českom Špindlerovom Mlyne, ktorý suverénne od prvého kola ovládla. Preteky sa konali v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2018/2019.

slovakia

left justify in out

V súčte oboch kôl dosiahla čas 2:24,69 min, čo bolo o 11 stotín rýchlejšie ako v celkovom poradí druhá Nemka Viktoria Rebensburgová. Tretie miesto si vyjazdila s odstupom 60 stotín Američanka Mikaela Shiffrinová. Tej, ako vedúcej pretekárke v hodnotení obrovského slalomu, nestačil ani najlepší čas v druhom kole. O prvenstvo prišla už po prvej jazde, keď skončila až štvrtá. 

 

img

 

Vlhová bola líderka už od začiatku, ked viedla pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou o 48 stotín sekundy, Druhé kolo dokončila síce ako 6-ta najrýchlejšia, ale na radosť slovenských fanúšikov jej to na celkové prvenstvo stačilo.

 

img

 

V Špindlerovom Mlyne to bol jej už deviaty triumf v pretekoch Svetového pohára, tretí v obrovskom slalome a zároveň tretí v tejto sezóne. Je zaujímavé, že v najtechnickejšej disciplíne, v ktorej pred touto sezónou nepatrila ani do elitnej sedmičky Svetového pohára, dosiahla už štvrté víťazstvo v neprerušenej sérii.

 

img

 

Aj tento úspech veľa vypovedá o jej neustálom napredovaní a zlepšovaní sa.  Sériu víťazstiev načala Petra triumfom 1. februára v slovinskom Maribore, o dva týždne na to sa už tešila aj zo zisku zlatej medaily na majstrovstvách sveta vo švédskom Aare, pred týždňom dominovala v Európskom pohári na domácom kopci v Jasnej a teraz po prvý raz v kariére zvíťazila aj v najznámejšom českom lyžiarskom stredisku v Krkonošiach. Je to obdivuhodná séria, v ktorej bude Petra Vlhová snáď čo najdlhšie pokračovať. Celkovo dosiahla už svoje 23. pódiové umiestnenie v pretekoch SP, jej aktuálna bilancia je 9 víťazstiev, 9 druhých miest a 5 tretích priečok.
 

 

Prvé kolo obrovského slalomu prinieslo Petre celkové víťazstvo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies