Zlatý olympionik Steveson pobláznil krajinu. WWE a UFC si už brúsia zuby!

NETKY.SK • 8 August 2021, 14:26 • 2 min
Zlatý olympionik Steveson pobláznil krajinu. WWE a UFC si už brúsia zuby!

USA – Celé Spojené štáty americké pred olympijskými hrami v Tokiu vkladali veľké nádeje do talentovaného Gablea Stevesona, ktorý v krajine vychádzajúceho slnka zažil fantastický turnaj a domov sa vrátil ako národný hrdina. Záujem o jeho služby okamžite prejavili dvaja giganti bojového a zábavného priemyslu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný Američan predvádzal na olympiáde v kategórii voľný štýl do 125 kg prakticky bezchybné výkony, za sebou dokonca nechal úradujúceho olympijského šampióna Tahu Akgula z Turecka. Vo finále sa proti nemu postavil úradujúci a trojnásobný svetový šampión, Gruzínec Geno Petriašvili, ktorý bol náročným súperom, Steveson však v posledných dvadsiatich sekundách zápasu predviedol dva takedowny a neuveriteľným spôsobom otočil dianie vo svoj prospech. Za pár sekúnd tak mimoriadne šikovne zvýšil svoju hodnotu na pomyselnom trhu.

 

 

O Stevesona sa totiž už pred olympiádou zaujímala najväčšia wrestlingová spoločnosť WWE, ktorá z neho chce urobiť nástupcu legendárneho Kurta Anglea. Zlatý olympijský medailista z roku 1996 získal v Atlante titul aj napriek zlomenému krku a nasledujúcich dvadsať rokov strávil v profesionálnom wrestlingu, kde si vyslúžil status žijúcej legendy.

 

„Majiteľ WWE Vince McMahon musí v týchto dňoch doslova slintať,“ prezradil Angle serveru app.com. „Myslím si, že Steveson bude nasledujúce štyri roky zápasiť na amatérskej úrovni a zrejme získa ďalšiu medailu na olympiáde. Má pred sebou žiarivú budúcnosť, tipujem, že potom zamieri do sveta profesionálneho wrestlingu alebo MMA.“

 

 

Steveson sa v apríli objavil na udalosti NXT TakeOver: Stand and Deliver ako oficiálny hosť WWE. Člen povestnej zápasníckej akadémie na univerzite v Minnesote  je obrovským fanúšikom wrestlingu, čo by mohlo v jeho rozhodovaní o ďalšej budúcnosti zohrať veľkú rolu. Záujem o jeho služby má totiž aj organizácia UFC, hoci na začiatku tohto roka začali internetom kolovať informácie, že sa dohodol na zmluve so spoločnosťou McMahona. Prezident UFC Dana White sa zatiaľ drží v úzadí, keďže si uvedomuje, že prioritou mladého olympionika je wrestlingový ring. Vo svete športu však nikdy nie je nič isté a ak by sa obe strany nedokázali dohodnúť, je pripravený konať.

 

 

Okrem spomínaného Anglea by Steveson mohol kráčať aj po stopách Brocka Lesnara, ktorý síce na olympiáde nezápasil, bol však rovnako úspešným amatérskym wrestlerom na univerzite v Minnesote. Obaja dokonca získali tituly v divízii NCAA. Lesnar najskôr uspel v WWE, odkiaľ následne zamieril do Japonska a vzápätí sa rozhodol pokoriť svet MMA. V organizácii UFC sa stal šampiónom v ťažkej váhe, od roku 2012 opäť pôsobí v WWE a na začiatku tohto roka si so Stevesonom dokonca zatrénoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies