V Taliansku sa zrútila lanovka, úrady hlásia 14 obetí

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 07:38 • 2 min
V Taliansku sa zrútila lanovka, úrady hlásia 14 obetí

RÍM - Pád lanovkovej kabínky v severnom Taliansku neprežilo 14 ľudí. Dve deti vo vážnom stave previezli do nemocnice v Turíne.

slovakia

left justify in out

Kabínka spadla neďaleko vrcholu hory Mottarone v Piemonte, ktorý lanovka spája so spomenutým mestom. Starostka priľahlého mesta Stresa Marcella Severino uviedla, že sa zrejme pretrhlo lano, kabínka sa rozkývala, narazila do podperového stožiara a dopadla na zem

 

 

V tej chvíli sa kabínka niekoľkokrát prevrátila a narazila do stromov. Ako tiež starostka doplnila, niektoré obete pri incidente vypadli von.

Hovorca talianskej horskej záchrannej služby Walter Milan povedal, že v čase nešťastia bola kabínka vysoko nad zemou. Podotkol, že lanovku v roku 2016 zrenovovali a len nedávno ju po pandemických lockdownoch znovu otvorili.

 



Premiér Mario Draghi už vyjadril rodinám obetí úprimnú sústrasť. Minister dopravy Enrico Giovannini sleduje záchranné úsilie, ktoré zahŕňa aj nasadenie troch vrtuľníkov.

Mottarone, ktorá sa týči nad jazerom Maggiore, dosahuje výšku 1491 metrov nad morom. Na hore sa nachádza malý zábavný park Alpyland a v oblasti sa tiež nachádzajú cyklotrasy a turistické chodníky.

Príčinu nešťastia zatiaľ neurčili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies