Lewandowski vyzval vedenie Bayernu, aby mu nebránilo v odchode

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 14:17 • 2 min
Lewandowski vyzval vedenie Bayernu, aby mu nebránilo v odchode

MNÍCHOV – Kanonier bavorského veľkoklubu Robert Lewandowski chce odísť za novou výzvou, a to aj napriek tomu, že jeho kontrakt vyprší až o rok. Najlepší strelec Bundesligy dúfa, že mu vedenie Bayernu nebude robiť problémy a uvoľní ho už počas letnej prestávky.

slovakia

left justify in out

Ide o pomerne trpký koniec, keďže útočník sa na tlačovej konferencii poľskej reprezentácie nechal počuť, že si pokračovanie v Mníchove nedokáže predstaviť. „Môj príbeh v Bayerne sa skončil. Po tom všetkom, čo sa v uplynulých mesiacoch stalo, si neviem predstaviť pokračovanie úspešnej spolupráce. Dúfam, že ma v Bayerne nebudú držať len kvôli tomu, že môžu. Prestup je najlepším riešením pre všetky strany.“

 

 

Podľa nepotvrdených informácií sa vzťahy Lewandowskeho s manažmentom klubu zhoršili po tom, ako sa Bayern začal zaujímať o Erlinga Haalanda, ktorý napokon prestúpil do Manchesteru City. Tridsaťtriročný kanonier mal navyše očakávať ponuku nového dlhodobého kontraktu a hoci mu následne klub dal možnosť zmluvu predĺžiť, bolo neskoro.

 

Momentálne sa najviac špekuluje o tom, že Lewandowski zamieri do Barcelony. Angažovanie hviezdneho forwarda však môže pre Kataláncov predstavovať problém v súvislosti s ich finančnou situáciou. Podľa nemeckých médií je Barcelona aj napriek obrovským dlhom pripravená zaplatiť za jedného z najlepších útočníkov sveta 32 miliónov eur.

 

 

Lewandowski pôsobí v Bayerne od roku 2014. S klubom získal osem nemeckých titulov, v sezóne 2019/2020 navyše pridal triumf v Lige majstrov. Sedemnásobný najlepší strelec Bundesligy má za sebou aj pôsobenie v Dortmunde a Poznani. V minulej sezóne zaznamenal 50 súťažných gólov v 46 zápasoch. Kapitán poľskej reprezentácie za mníchovské mužstvo celkovo nastrieľal 344 gólov v 374 stretnutiach a prekonal niekoľko rekordov legendárneho útočníka Gerda Müllera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies