Cenu Vojenský čin roka získala po prvýkrát žena, prevzala si ju od ministra Naďa

NETKY.SK • 12 Júl 2021, 20:53 • 2 min
Cenu Vojenský čin roka získala po prvýkrát žena, prevzala si ju od ministra Naďa

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) dnes odovzdal ocenenie Vojenský čin roka historicky prvej laureátke. Tou sa stala rotná zdravotníčka, ktorá pomáhala ľuďom v ohrození v Afganistane. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

slovakia

left justify in out

Ivana Krivošová ocenenie získala ešte v roku 2020, osobne si ho však mohla prevziať až po návrate zo zahraničnej misie.

"Laureáti Vojenského činu roka sú hrdinovia, ktorí prijali službu vlasti za svoje poslanie a dokazujú to skutkami hodnými úcty a rešpektu. Laureátka rotná Ivana Krivošová je jednou z nich – neváhala pomáhať ľuďom v ohrození a neľahkej situácii bez ohľadu na seba. Preto som jej chcel poďakovať a odovzdať zaslúžené ocenenie osobne," povedal Naď.

 

img

 

Zachránila život malému dieťaťu
Krivošová je zdravotníčkou Úradu hlavného lekára Ozbrojených síl SR. Počas pandémie poskytovala zdravotnú starostlivosť v karantenizovaných marginalizovaných rómskych komunitách v rámci civilno-vojenskej operácie UMBRELLA.

 

Okrem toho počas nasadenia v jednej z týchto komunít zvrátila fatálne zhoršenie zdravotného stavu dieťaťa, ktoré bojovalo s podvýživou a ďalšími pridruženými ochoreniami, čím pomohla so záchranou jeho života.

 

img


Cieľom ankety Vojenský čin roka je oceniť a predstaviť výnimočné skutky a činy profesionálnych vojakov pri záchrane života, pomoci v núdzi, ako aj priateľov armády z radov verejnosti, ktorí prispievajú k budovaniu civilno-vojenských vzťahov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies