EKL: Slovan znova zdolal Red Imps, Conte zažil úspešnú premiéru

NETKY.SK • 5 November 2021, 09:14 • 2 min
EKL: Slovan znova zdolal Red Imps, Conte zažil úspešnú premiéru

GIBRALTÁR – Futbalisti Slovana Bratislava zvládli zápas na pôde Lincolnu Red Imps a na lídra tabuľky F strácajú iba 2 body!

slovakia

left justify in out

Vysoké víťazstvo v podaní Slovana

Domáci mohli ísť v 3. minúte do vedenia. Obrana Slovana nepokryla Gomeza, ktorý sa dostal k hlavičke, no brankár Chovan pohotovým zákrokom nohou podržal svoj tím. Hostia sa postupne dostali do tempa a v 17. minúte ich upokojil Green. Rozohrávku Lincolnu vystihol Rabiu a anglický útočník po jeho prihrávke prestrelil brankára Solera - 0:1.

 

Ďalšiu chybu domácich v defenzíve potrestal opäť Green, ktorý bol síce v protiútoku osamotený, no medzi dvomi súpermi si vytvoril streleckú pozíciu a upravil na 0:2.

 

 


Hráči Lincolnu sa snažili o kombinačný futbal, ale ich snahy v prvom polčase často končili na hranici šestnástky. Do sľubnej šance sa dostali v 35. minúte, Medveděv však ešte stihol odkopnúť loptu v nebezpečnej situácii. Belasí v nadstavenom čase nepokryli Roya Chipolina, ktorý sa po rohovom kope dostal k odrazenej lopte a upravil na 1:2.

 

Po hodine hry mohlo byť vyrovnané. Brankár Chovan nedosiahol na Walkerovu strelu z priameho kopu, no od inkasovaného gólu ho zachránila horná žŕdka. Črtajúcu sa drámu hostia definitívne zažehnali v 67. minúte. Ich ofenzívnu akciu zakončil Čavrič, brankár Soler síce vystihol smer lopty, no tú do jeho protipohybu stečoval J. Chipolina - 1:3.

 

Vysokú streleckú efektivitu  belasých  potvrdil v 71. minúte Mráz, ktorého strela k bližšej žrdi prekvapila domáceho brankára - 1:4. Ďalší priebeh priniesol viacero striedaní na oboch stranách, pričom Slovanisti bez väčších problémov kontrolovali svoj náskok. Do sľubných pozícií sa dostali Mráz aj Weiss, ale bez gólového efektu.

 

 

Vladimír Weiss, tréner ŠK Slovan Bratislava: "Som spokojný s výsledkom, ale nie s výkonom všetkých hráčov. Zo strany niektorých to bolo slabé. Toto bol zápas, ktorý sme museli vyhrať, aby sme mali nádej na postup. Uvidíme, aké karty budeme mať pred domácim zápasom s PAOK.

 

Adrián Chovan, brankár ŠK Slovan Bratislava: "Snažíme sa ísť od zápasu k zápasu. Pred dnešným sme si povedali, že ak sa chceme biť o postup, tak musíme vyhrať. Do zápasu s PAOK nás čaká ešte domáca liga a aj zápasy v nej chceme zvládnuť."

 

Conte s úspešnou premiérou

Taliansky lodivod Antonio Conte si odbil svoju premiéru na lavičke Tottenhamu Hotspur. Conteho prvý zápas mal šťastný koniec a jeho éra na lavičke Spurs odštartovala na víťaznej note proti holandskému tímu Vitesse.

 

O všetkom rozhodli Spurs v prvom polčase, prvý gól Conteho éry strelil Heung Min Son v 15. minúte zápasu. Tottenham pokračoval v dobrom tempe a v 22. minúte po asistencii Harryho Kanea sa presadil Lucas Moura

 

Krátko pred koncom prvej polhodiny dokázal Tottenham zvýšiť na 3:0 a všetko napovedalo poriadnemu debaklu a jednoduchému zápasu pre Spurs.

 

 

Lenže, hostia sa pomaly začali dostávať do hry a v 32. minúte na 3:1 znížil Rasmussen. Ďalšia rana pre Spurs prišla v 39. minúte, keď sa presadil slovenský stredopoliar Matúš Bero.

 

V druhom polčase už nepadali góly, ale iba červené karty. Najprv sa po dvoch žltých kartách musel z ihriska porúčať argentínsky stopér Romero. Tottenham sa na 20. minút ocitol v oslabení, no hráči Vitesse nezvládli záver zápasu a nakoniec v početnej výhode dohrával Tottenham

 

V 81. minúte sa nechal vykartovať Doekhi a v 85. minúte dostal ďalšiu červenú kartu druhý hráč Vitesse Schubert za hru rukou. 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies